BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


شبى تاريك وبيم و موج وگردابى چنين هاءل
كجا دانند حال ما سبگباران ساحلها
Şebî tarîk ü bîm ü mevc
ü girdabî çünîn hâil.
Kücâ dânendi hâli mê sebükbârâni sahilhâ.

Gecenin karanlığı, alabildiğine ıssız gece ve korkular,denizin dalgaları,denizdeki girdaplar o kadar korkutucu ve o kadar 
dehşetli ki(ve ben bütün bunlara rağmen aşk denizine dalmışım),
denizin sahilinde, kenarda bekleyen biri var, ayaklarının ıslanmasından bile korkuyor,ve su sadece ayak topuklarına deyiyor,bu adam benim halimi,aşk'a nasıl giriftar olduğumu ve aşka yakayı nasıl kaptırdığımı nerden
bilsin, nasıl anlasın? Anlayamaz tabi.

İşte işin farkında olan bir kul ile işin farkında olmayanın,şuurlu bir şekilde yaşayan ile rasgele yaşayanın,  âhiret yolculuğunun ne demek olduğunu bilenle bilmeyenin,sathî ve yüzeysel yaşayan biri ile mükellef olmanın, mesûliyetin ve  sorumluluğun ne kadar ağır olduğunun bilincinde ve çabasında olanların arasındaki fark da böyledir.

Biri Yüce Allah'ın rızası uğrunda yapabildiği kadar maddi - manevi fedakârlık yapıyor,
öbürü çekimser ve bir miktar yardım edecek ama eli titriyor.
Biri Allah yolunda gayret edip çaba sarf ederken,öbürü daha akîl bâliğ olmayan çocuk misali işin farkında değildir, o da kul,o da kul bunlar bir mi?
Bir değil tabii.

Camdan bakan ile candan bakan bir olur mu? sadece konuşan ile icraat yapan bir olur mu?
Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu,? Olmaz tabi. 
Sözünde durmayan bir kisi, ahde vefa göstermeyen, yüce Allah'a ve kullara verdiyi söze ve va'de aldırış etmeyen ile bunlara ne pahasına olursa olsun değer veren ve verdiği sözü yeine getiren bir olur mu? Bir olmaz.

İslama dinine, mukaddesata ve ulvî değerlere özde dört elle sarılan ile ,bunlarla hiç ilgilenmeyip sözde öyle görünen aynı mı? Değil tabii.
Şairin dediği gibi:
وكل يدعى وصلا بليلى
وليلى لا تقر لهم بذاك
Ve küllün yeddeî vaslan bileylâ ve leylâ lê  tukırrru lehüm bizêke.
Herkes diyor ki: Ben dün gece Leylâ( Sevgili) ile beraberdim,Leylâyâ sorsan diyecek ki: Yalan söylüyorlar, bunlardan hiçbirini ben dün gecee görmedim.

Kimin nasıl olduğu ve ne yapmak istediği bir gün ortaya çıkar.

Ama o gün (kıyamet günü) sırlar ortaya çıkacaktır." 
Târık Suresi: 9 Ayet.

Allahım! Bizleri ve tüm mü'min kardeşlerimizi özü sözü bir olan,ahde vefa gösteren,İslam dinini elinden geldiği 
kadar samimî yaşamaya çalışan,bu dini neşreden, gerektiğinde fedakarlık yapan ve sırlar ortaya çıkacağı o kıyamet gününde mahcup olmayacak olan kullarından eyle Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

29 Aralık 2022 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.