BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


فجاءع الدهر انواع منوعة
وللازمان مسرات واحزان
وللحوادث سلوان يسهلها
فما لما حل بالإسلام سلوان

Fecâiuddehri envâün
münevveâtün velil  ezmêni meserrâtün ve ehzênün,ve lil havâdisi sülvenün yüsehhilühe fe mê lime helle bil islêmi sülvênün.

Zamanın çok büyük  musîbetleri vardır ve bu musîbetler çeşitlidir, kısaca dinî ve dünyevî musîbetler diye ikiye ayrılır, zaman içinde insanı sevindiren olaylar olduğu gibi  hâliyle onu üzen olaylar da vardır.
İnsanoğlunu üzen ve sıkıntı veren olaylara karşı onu teselli eden,
acısını gam ve kederini hafifleten şeyler de  vardır ama, İslam dininin( müslümanların)
başına gelen musibet ve belaları, imtihanları hafifletip teselli edecek teselli verecek hiç bir şey yoktur.

İslam'ın ve müslümanların başına gelenleri,şu kıssa ile daha iyi anlamak mümkündür.
Bir zamanlar padişahın biri hastalanıyor gittiği doktorlar padişahın şifa bulması için şu yaşta, şu ağırlıkta şu evsafta bir çocuğun kesilip beyninin içilmesi gerektiğini söylüyorlar. Böyle bir çocuk bulunuyor annesine babasına çok para verilerek razı ediliyor çocuğa da oyuncaklar alınıp gönlü alınıyor o günün âlimleri da padişahın hayatı için çocuk feda edilebilir diye fetva veriyorlar ve çocuk kesilmek üzere herkesin görebilecegi yüksek bir yere çıkarılıyor,onu kesecek kişiyi çağırıyorlar,cellad  bıçağı çıkarıyor, çocuk bıçağı görünce gülmeye başlıyor soruyorlar: Niye gülüyorsun,senin gibi biri ağlaması korkması titremesi gerekirken sen niye gülüyorsun?Demiş ki: Padişah ve sizler başı  kuyruğa değiştirdiniz ona gülüyorum,beni koruması gereken annem babam, doktorlar ve hocalar ve padişah bakıyorum hepsi aleyhime dönmüşler,beni koruması ve sahip çıkmasını gereken herkes padişahın yaşaması için beni feda ediyor,annem babam, doktorlar, âlimler hatta hakkımı en son koruması gereken padişah bile artık beni korumuyor,ben buna gülüyorum,bunu duyan Padişah insafa gelip şöyle diyor: Çocuğu salıverin şifa Yüce Allah'ın elinde ister
verir,ister vermez.

İşte bugün Yüce Allah'ın bize emaneti olan İslam dini bu cocuğa benziyor .
Müslümanlar bugün hayat dini, huzur ve aladalet dini
barış ve hak din olan İslamı pek az yerde hariç,pek az kişi ve kişiler hariç yalnız bırakmışlar, dolayısıyla kendileri de yalnız ve güçsüz kalmışlardır.

Yeryüzünde ümmetimden bir taife'nin, kınayanların kınamasına 
aldırış etmeden, kınayanların zararından emin olarak İslam dinini ve hakkı savunup ikame edeceğinin müjdesini veren Rasulullah efendimize sonsuz salât ve selâmlar ederken,bizlerin ve her mü'min'in bu kutlu kervanda,bu bahtiyar tâifede bizlere de yer ve nasîb kılmasını,bu kubbenin içinde bir habbe,ve bu muazzam ikrâm-ı ilahî sofrasının içinde azıcık bir tuz olabilmeyi yüce Allah'dan niyaz ediyorum.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

27 Aralık 2022 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.