BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


كيف الوصول الى سعاد ودونها
قلل الجبال ودونهن حتوف
الرجل حافية وما لى مركب
 والكف صفر والطريق مخوف

Keyfel vusûlu ile suâde ve dûnehe,kulelul cibâli ve dûnehünne hutûfun.
Erriclü hâfiyetün ve mê liye merkabün,vel keffu sıfrun vettarîku mahûfün.

Suâd'a(Hedefe ve maksûd'a) hatta suâd'ın yakınına bile -bilmem ki- nasıl ulaşacağım?(Yolumda) engin dağların yüksek tepeleri,tepelerin önündeki tehlikeli yerler (gibi dev engeller)var.
(Bütün bunlarla beraber) binebileceğim bir binit  ve vasıtam da yok,üstelik ayaklarım yalın
(ayağımda giyeceğim ayakkabı bile yoktur), elim de bomboş ne maddi ne manevi bir azığım yok,yol da hayli korkularla dolu( bu halde iken suâd'a maksûd'a sevgiliye,hedefe,rıza-ı bâriye nasıl ulaşırım bilmiyorum).

Her konuda olduğu gibi bu konuda da tartışmasız Önder ve örnek Allah Rasulüdür.
Bütün peygamberlerin ortak görevi olan daveti ifâ ederken Resulullah Efendimiz çok büyük engellerle karşılaşmış fakat Yüce Allah'ın yardımıyla engelleri aşmış ve Tevhid dini olan İslam'ın  gür sesini ve diriltici nefesini aşağı yukarı her yere ulaştırmıştır.

Relasulullah Efendimiz kaleleri fethetmeden önce gönülleri fethetmiş mescidleri bina etmeden önce secde edecek olanları sanathanelerden önce mahir sanatkarları, ticarethanelerden önce emin ticaret erbabını ve putlara tapanlardan Yüce Allah'a hâlis muhlis kullar ve beşeriyete önderler yetiştirmiştir.

Allahım! "Nahl süresi Ayet no:9 da " Doğru yol Allah'a aittir" buyurdun,sana âit olan doğru yolu bize ve tüm mü'minlere nasîb eyle,bu yolda sabitkadem eyle,bize verdiğin nimetleri bizden çekip alma.
Bizleri sana mânen yaklaştıran, senin mübarek adını afaka yaymak için davet yolunda bulunan bütün engelleri aşmayı nasip eyle. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

21 Ekim 2022 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.