BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

لى متى وانت باللذات مشغول
وانت عن كل ما قدمته مسؤل

İle metê ve ente billezzêti
meşğûlün,ve ente an külli mâ kaddemtehû mes'ûlün.

Daha ne zamana kadar böyle (özellikle haram ve oyalayıcı, gaflete sürükleyici) lezzetlerle meşgul olacaksın?
Halbuki bilmelisin ki sen(ey âhiret yolcusu!) Meleklerin yazdığı ve amel defterinde bulunan,âhirette muhasebe günü karşına çıkacak her şeyden sorulacaksın.

Haram olan lezzetler nefsin meyveleridir, nefsin hoşuna gider,lezzet sadece yenen ve içilen şey  degildir,göze,kulağa hitap eden,dilin meşgul olduğu ve insana hoş gibi gelen nice şeyler vardır ki
insanı oyalıyor, insanın 
iki kalbi olmadığı için,bu lezzetlerle oyalanan ve işgal altına alınan,yorgun düşen kalb,huzur bulamaz, düzgün bir ibadete vakit ayıramaz zikre,geceyi ihyaya ve duâya,dostlarla sohbete bile vakit ayıramaz, ayırsa da ibadet ve zikir halavetini tadını alamaz.ama kendisine faydalı olmak şöyle dursun zarar veren şeylere ve yerlere saatlerini hatta günlerini ve gecelerini bile verir.

Yüce Allah kime neyi soracağını en iyi bilendir.
Helal olanı haram kılma ve yasaklama yetkisi hiç bir insana verilmemiştir, verilmemiştir doğru ama,
haramlardan gülerek, eğlenerek lezzet alanların, tövbe edip vazgeçmezlerse, yarın azab çekerek ağlayacakları tehlikesi ve uyarısını da unutmamak gerekir.

Haram lezzetlerin azabı,mubah lezzetlerin hesabı vardır.
"Nihayet o gün nimetlerden elbette sorguya cekileceksiniz" Tekasur süresi: 8. Ayet.

Bu nimetler, sıhhat,afiyet hürriyet,sıcak bir günde serin gölge,yiyeceker içecekler, boş vakit beden şehrinin organları mesela göz kulak ve benzeri nimetler ve her şey.

Haram lezzete dair herkesin bildiği türden ve dilden bir örnek vermek gerekirse,mesela gıybet.
saatlarce bir mecliste birilerinin giybeti yapılıyor,yapanlar da bir davaya hizmet ediyoruz zannediyorlar, güle yıkıla vakit öldürüyorlar,belki birisi lütfen giybeti bırakalım diye uyarınca da,gıybet etmiyoruz diye ikinci bir günaha giriyorlar.

Ölmüş kardeş eti yeme,vakti katletme, kardeşinde olsa bile kusurunu dile getirme demek olan gıybetten nefis lezzet alıyor rengarenk meyve yer gibi iştahla saldırıyor.

Zaman, belki uyanır diye insanoğlunun etrafında haykırarak dönüp dolaşıyor, Güneş,Ay, Yıldızlar ve herşey. Uyanırsa hazırlık yapar, uyanmaz veya geç uyanırsa kendi kaybeder.

Kur'an'ı kerim ve  Allah Rasülu en gür bir sadâ, ve en mübarek bir davetle insan ve cinlere sesleniyor ve onları uyanmaya, başkalarını da uyandırmaya,uymaya ve uygulamaya davet ediyor.

Yüce Allah ölümle uyanmadan önce bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi lehimize olacak işleri ve amelleri yapmak için uyandırsın, bu kutlu sadâ ve davete icabet edip mutlu olanlardan eylesin, ölmeden önce kendi ihtiyarımızla şayet varsa haramlardan el etek çekmeyi müyesser kılsın.

NOT: O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimiz:
"Göçük altında kalarak vefat eden şehittir"buyurmuştur.
Ebu Dâvud Hadis no:3111
Nesai:1846.
Müsned İbni Hanbel:2353.
Yüce Allah göçük altında kalarak vefat eden din kardeşlerimize şehitlerimize kuşatıcı rahmetiyle rahmet eylesin, yaralı olanlara acil şifalar ihsan eylesin.
Âmîn 

Ahmet ÖZKAN

15 Ekim 2022 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.