BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geçtiğimiz hafta sağlık esenlik içerisinde erişip, yine sağlık esenlik içerisinde kurban ibadetimizi huzur ve huşu içerisinde yerine getirdiğimiz bir bayramı daha geride bıraktık. Yüce Yaradanımıza ne kadar hamdü senalar etsek azdır. Bu vesileyle tüm Müslüman kardeşlerimizin, ülkemiz insanlarımızın ve okuyucularımızın Kurban Bayramını canı yürekten kutluyorum.

Bayramın rahat bir şekilde kutlanması için, yurt dışı görevlerinde bulunanlar olmak üzere, sınırda güvenliğimizi sağlayan, nöbet tutan Mehmetçiklerimiz ile dahilde görev yapan asker, polis, bekçi, korucu tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ederim.

Ayrıca bizlerin bayram süresince sağlığıyla ilgili bir durum söz konusu olduğunda, yardımcı olmak ve görevlerini ifa etmek için nöbet tutan 112 başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza, ülke insanımızın bayramda Sılayı Rahim yaparak aileleriyle birlikte bayram yapmaları için kara, hava ve deniz ulaşımı sağlayan tüm firma sahipleri ve kaptanlarımız ile sütre gerisinde görev yapan tüm teknik personellerimize teşekkür ederim.

Bizlere bu bayramda kurban ibadetimizi yerine getirebilmemiz için, bir yıl boyunca sıcak-soğuk, kar-yağmur, kış-yaz demeden küçükbaş-büyükbaş kurbanlık hayvan yetiştiren tüm üreticilerimize, bunların yiyecek ve içeceklerini üreten çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm tedarik zincirinde bulunan, çalışan firmalarımıza ve buralarda çalışan işçi kardeşlerimize, bunların ulaşımını sağlayan nakliyeci ve kaptanlarımıza teşekkür ederim.

Bayramın rahat geçmesi için, hizmetlerini aksatmadan yolu asfaltı, üst yapıyı-alt yapıyı yapmak için uğraşan belediyeler başta olmak üzere, tüm kamu kurumlarındaki çalışan kardeşlerimize, idarecilerimize teşekkür ederim.

Elektrik-su gibi hizmetleri aksatmadan sağlamak için sürekli görevi başında nöbet tutan ve bu hizmetleri sunan kurum çalışanları ile idarecilerine teşekkür ederim.

Bizlerin araçlarının yakıt temini için istasyonlarda çalışan ve nöbet tutan kardeşlerimize teşekkür ederim.

Sürekli dünyada ve ülkemizde olup bitenleri bize ulaştırmak için gece gündüz demeden koşturan basın mensupları ile yayın kuruluşlarında çalışan kardeşlerimize teşekkür ederim.

        Bayram süresince ağzımızı tatlandıran şeker ve çikolatalar ile börek ve tatlılarımızı üreten insanlarımıza, bayramlar dahil, gece gündüz yediğimiz ekmeği üreten fırıncı ve çalışanlarımıza teşekkür ederim.

Bayram geliyor torunlarım ve çocuklarım gelecek diye aylar öncesinden hazırlıklara başlayan elleri öpülesi annelerimize, bacılarımıza, eşlerimize teşekkür ederim.

Bayramda şu elbisemi daha iyi yakışır, bu elbisemi daha iyi yakışır diye renk ve anlam katan çocuk ve torunlarımıza teşekkür ederim.

Bütün bunları nasıl sağlarım diye 365 gün çalışıp evlerine helal rızık götürmek için fedakarca gayret sarfeden babalara teşekkür ederim.

Bütün bu işlerin ve hizmetlerin sunumu için ham madde, yarı mamül ve mamül üretimi yapan her sektördeki üretici kardeşlerimize teşekkür ederim.

Bayramları küskün ve dargınlıklardan uzak bir şekilde dinimizin emirlerine uygun bir şekilde geçirmek için bizleri ve insanlarımızı bilgilendirenve tebliğ yapan din görevlilerimize teşekkür ederim.

Bayram tatil demeden, bütün ailevi ve sosyal yaşantılarından fedakarlık yaparak, başta mezarlıktaki şehitlerimiz olmak üzere ziyaret edip yalnız bırakmayan, protokolden protokole koşarak görev ifa eden Mülki İdare amirlerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz ve Sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize teşekkür ederim.

Bayramın rahatça kutlanmasında emeği geçen ve katkıda bulunan belki unuttuklarımız da vardır ve olmuşturda. Unuttuğumuz kardeşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bir bayram sonrası bunları niye yazıp, kafanızı ağrıttım.

Aslında ülkemiz insanının ve dünyadaki tüm ülke ve insanlarının zincirin bir halkası misali birbirinin tamamlayıcısı olduğumuzu, halkanın birisi koptuğu zaman zincirin fonksiyonunu yerine getiremeyeceğini anlatmak ve vurgulamak içindir.

Bir dahaki bayrama kimlerin erişip erişemeyeceğinin, erişsek bile görüşüp görüşemeyeceğimizin, görüşsek bile sağlık koşullarımızın ne olacağının garantisi olmayan bir dünyada yaşayıp gidiyoruz.

Bu nedenle, hem mevcut zaman ve bayramlarımızın kıymetini bilelim, hem de bu kadar savaş ve olumsuzlukların içerisinde pozitif bakış açısına sahip olup, olayları öyle değerlendirelim diye yazdım.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık ve esenlik içerisinde nice nice bayramlara erişmek dileğiyle…

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.