BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ان الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا
"Şübhesiz şeytan sizin duşmanınızdır,siz de onu düşman belleyin"
Fâtır suresi: 6.ayet

(Ey mü'min)! Çok samimi imişler gibi sana nasihat etseler bile,şeytana ve kötülüğü emreden nefse güvenme onlara muhalif ol, ne diyorlarsa onun tersini yap ve onları itham et.
Öğle bir mücadele ver ki,nefsini levvame ve elinden geldiği kadar gerekli tezkiye metodlarını kullanarak mülheme ve daha üst aşamalara taşımaya çalış eğer nefsine hakim ve âmir olursan o zaman şeytana da galib gelirsin.

Hepimiz günde onlarca defa "Euzu billahi mineşşeytânirracîm" diyoruz, bu ne demektir? Bu,şu demektir: Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınıyorum, şeytanın dinimde ve dünyamda bana zarar vermesinden, emredildiğim bir işi yapmaktan beni engellemesinden ve bana yasak olan bir şeye beni sürüklemesinden Allah'a sığınırım demektir,zira cinlerden olan şeytanı insandan ancak Allah uzaklaştırır, insanlardan olan şeytanlardan korunmak için de yüce Allah'a sığınmakla beraber, daha değişik tedbirlere de baş vurmak mümkündür.
İnsan şeytanlarından korunmanın çok daha zor olduğu da şübhesizdir. 

Yüce Allah bir âyet-i kerimede mealen şöyle buyuruyor:" Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah'a sığın Çünkü o, işiten ve bilendir" 
Fussilet suresi 36, ayet.
Başka bir ayet-i kerimede de 
"Kur'an okuduğun zaman o kovulmuş şeytandan Allah'a sığın" 
Nahl suesi: 98,âyet 
buyurulmaktadır.

Sünen sahiplerinin rivayet ettikleri bir hadiste de, O'na salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz şöyle buyuruyor : 
Alîm ve semî' olan, yani her şeyi bilen ve işiten Allah'a sığınırım kovulmuş şeytandan, onun dürtmesinden kuru ve ıslak üfürmesinden.
Ebu Dâvûd Hâdis no:775 

Her münasebette özellikle kur'an-ı Kerim okurken ve namaz kılarken istiâze çekeriz, peki kovulmuş şeytandan yüce Allah'a sığınmanın hikmeti ve mecburiyeti nedir? 
Şeytan Kur'an'ı kerimi anlamamıza, namazı huzurlu bir şekilde kılmamıza ısrarla engel olmak istiyor, onu uzaklaştırmak için istiâze çekiyoruz, zira şeytan Allah'ın rahmetinden kovuldu ve tard edildi, bu hususta Hz Âdem'i sebep görüyor onun yüzünden kovuldum ve tard edildim diyor, dolayısıyla Hz. Adem'in zürriyeti olan insanlara,özellikle müminlere düşmanlık besliyor ve onların namazlarını ve okudukları Kuran'ı  vesvese vermek suretiyle ifsad etmeye, işlevsiz hale getirmeye çalışıyor.

Şeytanın insanları kötülüğe daveti ve onlara olan adâveti yeni değildir, ve Hz.Adem ile başlar ve bu düşmanlık ölüme kadar devam eder.

Şeytanın şeytanların iblisin ve iblislerin cinlerden ve insanlardan olan şeytanların insanlara özellikle müminlere olan davetleri ve adavetleri yani çağrıları ve düşmanlıkları şu mübarek ayet-i kerimede bildirilmiştir.
"Şüphe yok ki şeytan sizin düşmanınızdır, siz de onu düşman belleyin Çünkü o kendisine uyanlara yakıcı bir ateşin mahkumlarından olsunlar diye çağrıda bulunur."
Fâtır suresi: 6.ayet.

Bu mücadele ve muhaverede galib gelmek ve şeytanı alt etmek için
yüce Allah'a yalvarıyoruz ve ondan yardım ediyoruz ki bu azılı düşmanımızla, görünür görünmez düşmanlarla,insanlardan ve cinlerden olan şeytan ve insan şeytanlarıyla yüce Allah'ın yardımını dileyerek mücadele ve mücahede etmeyi ve bu uğurda kârlı ve gâlib çıkmayı cümlemize ve cümle mü'min kardeşlerimize nasip ve müyesser eylesin.Âmin.

Ahmet ÖZKAN

9 Haziran 2022 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.