BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


نفسي الى ما ضرني داعي
تكثر اسقامي واوجاعي
كيف احتيالي من عدو اذا
كان عدوي بين اضلاعي

Benim için ne kadar zararlı şeyler varsa nefsim beni o şeylere çağırıyor,nefsim bunu yapmakla hastalıklarımı ve acılarımı da çoğaltıyor,
ben bu en büyük ve azılı düşmandan bilmem ki  nasıl kurtulurum, çaresiz kaldım zira bu düşman bana o kadar yakın ve benimle iç içedir ki, kaburgalarımın arasında bulunuyor.

Dört düşman ile başı belâda olan birisi bu düşmanları sıralıyor ve bunlar: İblis, Dünya,Hevâ ve Nefis'tir diyor.

Bunların her biri bir pusuya yatmış ha bire bana zehirli oklar atıyorlar,ben bunların elinden nasıl kurtulurum diyor, sonunda kendine yol buluyor ve şöyle diyor:
يا ربى ساعدني بعفو أننى
اصبحت لا ارجو عليهن سواك
Allahım! Senin Yardımını diliyorum,ancak Sen bana yardımcı olursan bu azgın olan düşmanlardan  kurtulurum.

Gerek Şeytan'a,gerek oyalayan ve unutturan dünyaya ve gerek nefse  ve hevâ'ya gâlib gelmenin yolu şübhesiz yüce Allah'ın yardımından geçer.

Her gün yirmidört saatte bir mü'min onlarca defe 
Allahım! "Yalnız sana ibadet ediyor ve yalnız senden yardım diliyoruz" diyor.
Fatiha suresi 5.âyet.

Gerek azılı bu dört düşman (Dünya,Şeytan,Nefis
Hevâ) ve başka iç düşmanlara karşı, ve gerek harici düşmanlara karşı gâlib değilsek, yüce Allah'ın yardımı bize tam ulaşmıyor demektir ki bunun da müsebbibi biziz.

Madem yüce Allah'a ibadet ediyoruz,ve madem yüce Allah'ın yardımı ibadetten sonra zikredilmiştir,o halde bu ibadette bir sıkıntı vardır ve yüce Allah'ın yardmı onun için gelmiyor.

İbadete ve yüce Allah ile olan muameleye nefis  karışıyorsa,hevâ hakimse
dünya menfaati ön planda ise,Şeytan'ın vesvesesi mevzubahis ise, böyle bir ibadet, yardım çeken paratoner görevi yapamaz.

Problemli bir ibadet böyleyse,ya ibadet temelden yoksa buna ne demeli? Haramlar diz boyu işleniyorsa, haramın ve günahın reklamı yapılıyorsa,hâin emin,emin de hâin  görülüyorsa, böyle bir ortamda Yüce Allah'ın yardımından
nasıl bahsedilir?

Başta nefis ve diğer bütün görünen ve görünmeyen iç ve yakın düşmanlarla olan büyük cihadı kazanmadan,dış güçlerle olabilecek cihadı kazanmanın zor olduğu söylemek mümkündür.

Benliğin,ego'nun,emmâre nefsin,Kur'an'a ve Sünnet'e zıd olan heva'nın,insan ve cin şeytanlarının söz sahibi oldukları bir toplumda  kalbin huzur bulması ve kanaatın hakim olması düşünülemez.

Ey yüce Allahım! Bizlerin ve bütün müminlerin, bütün müslüman ülkelerin hâlini daha iyi daha güzel bir hale tebdîl eyle,âkibetimizi hayırlı eyle,bu yılımızı geçen yıl'dan,gelecek yılımızı bu yılımızdan maddî-manevi  yönden  verimli eyle. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

6 Aralık 2021 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.