BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

[12:40, 13.11.2021] Ahmet Ozkan: 
حضورى گر همى خواهى از أو غائب مشو حافظ
متى ما تلق من تهوى دع الدنيا واهملها.

Ey Hafız! Hafız-ı Şirazî ve bu yolun yolcusu olan herkes! Eğer sen özellikle kalbim huzurlu olsun ve rahat olsun diyor ve bunu istiyorsan -zira kalbin huzuru âdetâ dünyanın cennetidir-  ve huzur içinde yaşamak istiyorsan,o zaman O'ndan(yüce Allah' dan) hiç bir zaman gafil olma,O'nu unutma,ihmal etme,O'ndan gâib olma,olman gereken yerde ol, olmaman gereken yerde bulunma.

"Erkek-kadın kim inanan bir insan olarak iyi işler yaparsa ona çok hoş bir hayat yaşatacağız'
Nahl suresi: 97.âyet.
Alimler bu hoş hayat'ın dünyada helal lokma, saadet ve kanaat olduğu gibi,âhirette ebedi cennet mutluluğudur demişlerdir

Molla Câmi'nin de  dediği gibi:
يكى بينى يكى دانى  يكى جوى يكى خ…
[12:20, 14.11.2021] Ahmet Ozkan: KİŞİ NEYLE UĞRAŞIRSA ODUR

مقامك حيث اقامك

(Ey âhiret yolcusu olan mümin kul) senin yüce Allah'ın indindeki ve nezdindeki makamın,seni ikame ettiği yer ve yerdedir, dolayısıyla eğer yüce Allah'ın yanında kadr ü kıymetini  değerini bilmek istiyorsan, yüce Allah'ın seni ne ile uğraştırdığına bak.

 Eğer seni kendi zikri ile
 uğraştırıyorsa,yani senin dil'in yüce Allah'ın zikri ile hep ıslak ise,  bil ki O'da seni zikretmek ve anmak için bunu nasip etmiştir, çünkü yüce Allah bir ayet-i kerimede şöyle buyuruyor: "Beni anın ben de sizi anayım" 
Bakara suresi 152 âyet.

Seni kur'an-ı Kerim'in tilaveti ile meşgul ediyorsa,yani sen fırsat buldukça Kur'an'ı kerim okuyor anlamaya çalışıyor ve ayetlerin senden istediğini yapmaya gayret ediyorsan, Kur'an-ı yaşamak, Kur'an'a hizmet etmek ve neşretmek için,öğrenip öğretmek için meşgul oluyorsan,bil ki seninle konuşmak
istediği için bunu sana lütfetmiştir, çünkü Yüce Allah uzun bir kudsî hadis'in bir bölümünde şöyle buyuruyor : 
'' Kulum fatiha'yı okuyup da elhamdülillahi  rabbil âlemîn dediği zaman Yüce Allah hemen ona cevap verir ve buyurur ki :  Kulum beni hamd etti" 
İbni Hibbân Hadis no:776

Seni taat ve ibadetlerle meşgul ediyorsa bil ki seni zatına manen yaklaştırmak ve sevmek çin bunu sana ikram etmiştir, çünkü bir kudsi hadiste  şöyle buyuruluyor : 
"kulum en çok bana farzları yaparak yaklaşır sonra nafileleri yaparsa ben onu severim"
Buhârî Hadis no : 6502.

Eğer seni dünya ile, özellikle meşru olmayan kazançla,dünyalık ile meşgul ediyorsa, bil ki seni uzak tutmak için bunu sana vermiştir, Çünkü Yüce Allah imtihan için yarattığı dünyaya değer vermemiştir hatta 
"Dünya Yüce Allah'ın indinde bir  sivrisinek kanadı kadar değeri olsaydı  ondan bir kafire  bir damla su içirmezdi İbn-i Mace Hadis no : 3334.

Seni insanlarla, insanların ayıpları ve kusurlarıyla meşgul ediyorsa, bil ki sana değer vermemiştir,zira Ma'rufu kerhiden gelen bir rivayete göre şöyle diyor : 
Yüce Allah'ın bir kişiyi uzaklaştırdığının delili, o kişinin kendisine dünya ve ahirette fayda vermeyen işlerle meşgul olmasıdır.

Seni dua ile tazarru ve niyaz ile uğraştırıyorsa 
bil ki istediğini sana vermeyi dilemiştir, Bu konuda bir şair şöyle diyor :
ولو لم ترد نيل ما ارجو واطلبه
من جود كفيك ماعلمتني الطلبا

Allah'ım mübarek ellerinin cömertliğinden (Fazlı kereminden ve hazinelerinden)  kereminden arzu ve isteklerimi  bana vermeyi istemeseydin senden istemeyi bana öğretmezdin.

O zaman ey ahiret yolcusu olan mümin kendine bak, ne ile meşgul isen, yüce Allah'ın indinde senin kıymetin makam ve merteben onunla orantılı ve onunla mütenasiptir.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Mübarek isimlerinin ve ismi A'zam'ın hürmetine bizi  ve tüm mü'min kardeşlerimizi razı olduğun ve  bizi sana mânen yaklaştıran âhirette geçerli olan şeylerle uğraşmayı nasib eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

14 Kasım 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.