BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


وما من دابة في الارض ولا طاءر يطير بجناحيه الا امم امثلكم

"Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi ümmetlerdir" 
topluluklardır.
Neml suresi 38.ayet.

İnsanlar ibret alsın diye Kur'an'ı Kerim bunlardan bahsediyor.
"Sizin için sağmal (olan)
hayvanlarda da kesin olarak ibret vardır nitekim 
size hayvanın karnında besin artıklarıyla kan arasında bir konumda bulunan bir nesne, içenlere lezzet veren bir süt içiriyoruz."
Nahl suresi 66.ayet.
"Sizin için hayvanlarda da alınacak dersler vardır.
Size onların karınlarında oluşandan içiriyoruz;
onlardan sağladığınız başka bir çok fayda var etleriyle besleniyorsunuz."
Mü'minûn sures 21.ayet

Yüce Allah'ın nimeti olan bu hayvanlarda hem ibret vardır,hem de çok çeşitli menfaatler vardır.
Süt,et, yün, kıl, taşıma, çift sürme ve daha bir çok alanda  faydası olan bu hayvanlara karşı, dolayısıyla bunlardan yararlanan insanlara karşı da haksızlık yapılması mevzubahistir.

Yüce Allah'ın, Kerim kitabı olan Kur'an'da ismen bahsettiği bu ve benzeri son derece faydalı ve de yararlı hayvanları, doğaya fezaya,uzaya,atmosfere
zarar veriyorlar hikayesi ve yalanıyla yavaş yavaş kademe kademe telef edip sentetik ve yapay et'ten bahseden çevreler olduğu biliniyor.

Din,dil,reng,etkin köken ayırımı yapmaksızın, dünyada bütün mazlum ve mağdur insanlara elinden geldiği kadar  yardımcı olan Ülkemiz'in fedâkâr insanları yukarıdan aşağıya herkes, şimdi dünyada konuşamayan ama yarın âhirette -Yüce Allah- dilerse konuşacak olan bu mazlum ve mağdur hayvanlara da yardımcı olacağına ve haklarını
savunacağına inanıyoruz.

Asırlardır insanları, özellikle müslümanları,
özellikle de Afrika'yı sömüren,insanlarını katleden vahşi dünyâ şimdi de  hayvanlarına göz mü dikti?

Aslı, Faslı, anası, babası belli, Rabbimizin bizlere ikramı lezzetli hayvan etleri varken sentetik ve sahte etler neyin nesi?

Yıllardır her oyunu bozan ve boşa çıkaran bu cennet vatanın basiretli yetkilileri,bu oyunu da bozup boşa çıkaracaktır.
"Yeryüzünde bulunan (bütün canlı)lara merhamet edin ki, Gökteki( ilah da yerdeki ilah da) olan( yüce Allah) Zuhruf suresi 84.ayet. size merhamet etsin."
Ebû Davut Hadis no:4941

Ey Erhamerrâhimîn olan Yüce Allah! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi, senin rızan için  tüm mahlukât'a  merhamet edenlerden, dünya ve ahirette de SENİN engin rahmetine mazhar olanlardan eyle.
Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

26 Ekim 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.