BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


شكر فيض تو چمن چون كند أى  ابر بهار
كه اگر خار واگر گل همه پرورده توست

Ey bahar bulutu, senin indirdiğin ve akıttığın o bereketli nisan yağmurları sayesinde çıkıp yeşeren ve gelişip coşan yemyeşil çimenler var ya, hepsi senin feyiz ve bereketi'nin şükrünü, iyiliğini
nasıl edâ edebilir, nasıl ödeyebilir, zira yerin üstünde  görünen ve yeryüzünü süsleyen ne kadar gül, çiçek,çimen diken varsa, hepsini bitiren,besleyen,
terbiye edip yetiştiren sensin,senin indirdiğin ve yağdırdığın yağmurlardır.

Bulut'u yaratan,ve bulutu bir yerden başka bir yere sürükleyen rüzgarları oluşturan,istediği zaman bu rüzgarları aşılayıcı kılan ,bulutu dağıtan,ona yağmur yükleyen, bulutu azab kılan
Fussilet süresi 16,ayet
Zâriyât süresi 41,ayet
Bulutları da rahmet kılan Hicr süresi:  22,ayet
Rum suresi 46. ayet
Kullarına yeryüzünü her şeyi ve tüm nimetleriyle çekilmiş ,serilmiş bir sofra misali âmâde kılan yüce Allah olunca, kul nasıl olur da Allah'ın şükrünü ihmal eder unutur,ahde vefa göstermez?

Çoban bütün sürüye hakimiyeti sağlamak için bir keçiyi kendine alıştırır, ona süt verir, ekmek verir, keçi artık çobana bağlıdır bir işareti ile gelir sürü onun peşine takılıp gelir, çobanın bir işareti ile gider yine sürü onun peşine takılıp gider, bu keçi bu çoban'dan bir miktar menfaat gördüğü için ona bağlanır, işaretini bekler ve emrini yerine getirir, peki kulların yüce Allah'tan menfaatleri bu keçinin çoban'dan olan menfaatından daha mı aşağı ki kulların bir kısmı şükrü ihmal edip aksatıyolar veya unutuyorlar veyahut da nakörlük ediyorlar?

Yüce Allah ile insanlar arasında en büyük vasıta olan Rasulullah efendimizi, Rasulullah efendimiz ile aramızda vasıta olan, bu dini ve tüm güzellikleri yaşayarak bizlere ulaştıran selef âlimlerini nasıl unutur insan?

Bu sene Mevlidi Nebî haftasının teması "Peygamberimiz ve vefa toplumu" dur.

Bu hafta, Rasulullah efendimiz'in icabet ve hidayet  ümmetine mübarek olsun.
Davet ümmetinin de hidayet bulmasına vesile olsun.
Bütün insanlığı ve davet ümmetini,özellikle icabet ve daha sinsi planlarla hidayet ümmetini hedef alan bütün oyun ve tuzakların bozulmasına ve akîm kalmasına da vesile olsun.

Allahım bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Kadir bilen kadîrşinas kullarından, Mübarek zatına sayılamayacak kadar çok olan nimetlerinden dolayı şükreden şakir,şakûr kullarından eyle.Yüce zatına sonra da sevgili Peygamberimize , selefi Salihîn ve onları ihsan ile takib edenlere karşı VEFÂKÂR bir ümmet eyle. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

15 Ekim 2021  Cumâ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.