BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


أى كريمى كه از خزائن غيب
كبر وترسا وظيفه خور دارى
دوستانرا كجى كنى محروم
تو كه با دشمنان نظر دارى

Ey kerim ve cömert olan yüce Allah,senin gayb hazinelerinden, (sofralarından) Putperest de, Hıristiyan da yemek yiyor.
Sen sana inanmayan, sana karşı nankörlük yapan ve sana düşmanlık yapanlara böyle kerim ve cömert davranıyorken, sana inanan, ve senin Rezzâk-ı  hakiki olduğuna iman eden kullarını nasıl mahrum bırakırsın? elbette mahrum bırakmasın.

"Yeryüzündeki bütün canlıların rızkı Allah'a aittir" 
Hud suresi:  6. ayet.

Durum böyle olduğu halde obur,doymaz, aç gözlü birileri,bu dünyadaki olan yiyecek ve içecekler bizlere yetmiyor diye nüfusu azaltma projesi adı altında(8 milyar insanı,500 milyon'a indirmek) insanları telef etme çabası ve telaşı hastalığı ve cinneti içindeler.

Yüce Allah'a ve O'nun rızkı veren olduğuna, âhirete inanmayan ve insanlara acımayan iman insaf din ve vicdan  fakiri ve müflisi insanları anlamak mümkün,adamlar inanmıyor ve Yüce Allah'a  karşı  kaybedecekleri bir savaşa giriyorlar, peki dünya'ya üryan(çıplak) gelip üryan gidecek(bir kaç metre kefen de mezarda çürür) bir müslüman nasıl böyle düşünür, nasıl böyle bir planın içinde yer alır ve nasıl tokmağı eline alıp inanç müflisi insanların davulunu çalar?

Sırf Medine hurması asırlardır yaz-kış milyonlarca hacı,ümreci ziyaretçi yerli ve yabancı yedikleri ve memleketlerine taşıdıkları halde gidin Medine'de hurma pazarına bakın her mevsim  dopdolu ve sanki insan ayağı oraya girmemiştir.
Yine asırlardır her gün tonlarca içilen ve taşınan Zemzem suyu için de durum aynı.

Sayılmayan ve sayılamayacak kadar çok olan nimetlerden sadece ikisine kısa bir örnek verdik, inanıyorum diyen birileri hala yüce Allah hakkında sü-i zân ediyor ve meş'ûm,ithal ve menfûr projeye katkı sunuyorsa,günah'tan öte ayıp etmiş olur.

Dünyada sekiz milyar insan değil, en az 24 milyar insan olsa bile hepsine fazlasıyla yetecek nimetler var.
Cennet vatan ülkemizde Seksen üç milyon değil,
300 milyon insan olsa hepsine fazlasıyla yetecek nimetler vardır.

Peki o zaman dünyada ve mesela ülkemizde fakir,yoksul, muhtaç varsa bunun sebebi nedir?

Bu sorulara bu konuların uzmanları açık,şeffaf gerçekçi ve insaflı cevap verseler o zaman mesele daha iyi anlaşılır.
ولا نقص فى فضل الااله ولا بخل
ولكننا النقص فاستعداد قابل
Yüce Allah'ın fazl ü kereminde bir noksanlık ve cimrilik yoktur, kusur ve noksanlık varsa, insanoğlunun kaabilyet ve davranışında vardır.

Allahım! razı olduğun gibi sana ve imanın diğer rükünlerine inanan, inandığını kalbi ile tasdîk,
dili ile ikrar, azaları ile tatbik eden kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

25 Eğlül 2021 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.