BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اللهم اني اعوذ برضاك من سخطك وبمعافاتك من عقوبتك وبك منك لا احصي ثناء عليك انت كما اثنيت على نفسك.

*Allahım! Gazabından rızana, azabından affına,senden sana sığınıyorum.Ben seni hakkıyla medhedemem,
Sen kendi zatını medhettiğin gibisin.
Müslim Hadis no: 486

*Hz Âişe validemiz buyurdu: Bir gece( Allah Rasülu'nu  yatağımda göremeyince O'nu aradım, ellerimle ona dokunup yerini tesbit etmeye çalıştım, ellerim O'nun mübarek ayaklarının içine,tabanına deydi, anladım ki secdede ve yukarıdaki duayı yapıyordu.

* Rasulullah efendimiz yüce Allah'a dua etmek, yalvarıp yakarmak  ve O'na manen yaklaşmak için geceleri fırsat bilirdi,
gece yapılacak en hayırlı ibadetlerin başında şübhe yok ki namaz(Teheccüd ve vitir) gelir, namazın en faziletli rükünlerinden biri de secde'dir.

*Başka bir yazının konusu olmaya değer bir rükün olan secde, kişinin yüce Allah'a en yakın olduğu yerdir.

* Duaların en makbul olduğu yer olan secdede yüce Allah'ın rızasını, affını ve O'na sığınmayı istiyor, elinden geldiği kadar yüce Allah'ı övüyor,sonunda da : Allahım ben Seni layık olduğun gibi ovemem,Sen kendi zatını övdüğün gibisin buyuruyor.

Allahım! Rasulullah efendimiz senden neyi istediyse,bizlerde aynı şeyi istiyoruz bizlere nasip eyle, Rasulullah efendimiz sana neden sığınıyor idiyse biz de o şeyden sana sığınıyoruz bizleri koru.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

3 Eylül 2021 Cumâ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.