BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


يا بائع الدين بالدنيا وباطلها
ترضى بدينك شيئا ليس يسواه
حتى متى وانت في لهو وفي لعب
والموت نحوك يهوي فاغرا فاه

*Ey dinini dünyaya ve dünyada batıl olan geçici, faydasız şeylere satan kişi, dinine karşılık değersiz (ve üç kuruş etmeyen) şeye mi razı oldun.

*Sen ne zamana kadar böyle oyunda oynaşta olacaksın, halbuki ölüm ağzını açmış (seni kapmak ve yakalamak için fırsat kolluyor ve) sana doğru yaklaşıyor.

*"İşte onlar,ahirete karşılık dünya hayatını satın alan kimselerdir"
Bakara süresi 86, ayet.

*Bu ayet-i kerime beni İsrail yahudilerini muhatab alıyor, alıyor ama gayrimüslimler için inen her ayet gölgesini günahkâr müslümanlara da sarkıtıyor,onlar da etkisi altına alıyor.

"Yahudiler az dünyayı çok ahirete tercih ettikleri gibi,ben müslümanım diyen bazıları aynen onlar gibi dünyayı ahirete tercih ediyorlar yalan yere yemin edip insanların hakkını ve malını gasp edebiliyorlar, haksız yere insanların malına çökebiliyorlar, sahiplenebiliyorlar,helal haram demeden  biriktirdikleri malı varislere bırakıyorlar. sonra o varisler kendilerine mal bırakan bu dünyaperestlerin ne borcunu ödüyor, ne de vasiyetini yerine getiriyor, ne de onlara sahip çıkıyorlar.
Bu tablo bir Müslüman için çok acı bir tablodur.

*Şu sözler her müminin, her müslümanın kulağına küpe olmalı ve ibret alıp unutulmamalıdır!
Kişinin ruhu bedeninden çıkarken ona şöyle nida gelir : 
اتركت الدنيا ام الدنيا تركتك 
اجمعت الدنيا ام الدنيا جمعتك استعددت للموت ام المنية اخترمتك
 خرجت من التراب بدون ذنب و رجعت الى التراب وكلك ذنوب

* Sen mi dünyayı terk ettin, o mu seni terk etti, sen mi dünyayı topladın,o mu senin yakandan yakaladı,  ölüme hazırlık yapabildin mi yoksa ölüm aniden sen işlerini bitirmeden gelip seni mi yakaladı, topraktan yaratılan sen,dünyaya gelince günahsız gelmiştin,şimdi  ise toprağa dönüyorsun ve her tarafın günah.

*Dünya nedir diye merak eden varsa, dünya şudur:
   دنياك كل ما شغلك عن مولاك
Kişinin dünyası, onu Mevlâsından alakoyan ve meşgul eden herşeydir.

*Bütün bu sıkıntılar, fâni dünyayı,bâki ve ebedi olan ahirete tercih etmekten kaynaklanıyor, dünyaya dalan  kişi,oyun ve oynaştan kalbin ve bedenin boş şeyler ile oyalanmaktan yakasını kurtaramıyor, ölüm gelip çatınca kadar farkına varamıyor ve hazırlıksız yakalanıyor.

*Dünya sevgisi ve hırsının insanlara neler yaptığını görmek için biraz uzağa ve yakına bakmamız yeterli olacak.

*Allahım! her türlü haramdan, gayri meşrû kazançtan,makam ve mevki zebunu ve esiri olmaktan, başkalarının hakkını hukukunu ihlal etmekten, mal ve makam hırsından, gafletten,boş şeylerden ve nahoş meşgaleden , faydasız işlerden, mâ lâ ya'ni ,oyun ve oynaştan bizleri ve tüm mü'min kardeşlerimizi muhafaza eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

1 Eylül Aralık 2021 Çarsamba

Not: Dünkü yazının sekizinci paragrafının son cümlesinde "uyanınca" kelimesi "utanınca"olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.