BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


رفع الإله على المآذن ذكره
فاثار حبا فى القلوب عظيما
امر الإله المؤمنين بقوله
صلوا عليه وسلموا تسليما

Yüce Allah,minarelerde (yükseklerde ve ezanların okunduğu her yerde) Rasulullah efendimizin adını yükseltmiştir.

Bu(şeref), Rasulullah'a  karşı kalblerde büyük bir sevgi yaymaktadır. 

Yüce Allah(Kur'an'da)
mü'minlere:
"Siz de ona salât ve selâm okuyun".
Ahzâb suresi 56.ayet 
emr-i ilâhisi ile Rasülullah efendimize salât ve selâm getirmelerini emretmiştir.

Bundan dolayı bizler de her fırsatta, Rasulullah efendimize salât ve selâm getirerek yüce Allah'ın emrine(ister vucûbi,ister ibâhî ve daha başka hükümleriyle) imtisal ediyoruz ve diyoruz ki:

 اللهم صل وسلم وبارك على سيدنا ونبينا محمد وعلى اله وصاحبه عدد خلقك ورضا نفسك وزنة عرشك ومداد كلماتك

Allahım! Efendimiz ve Peygamberimiz Muhammed'e âline ve ashabına, yarattığın şeyler sayısınca, razı olacağın kadar,Arş'ın'ın ağırlığınca ve mübarek sözlerine yetecek kadar mürekkep miktarınca salât ve selâm eyle,bereket ihsan eyle.
Âmîn.

Hakkında ayetler, hadisler ve ciltlerle kitablar olan "Rasülullah efendimize salât ve selâm getirmek" hakkında burada bir iki hadis ile iktifa edelim.

1-) "Kim bana bir defa salât getirirse, Allah O'na on defa rahmet eder.
Müslim Hadis no: 406
2-) "En hayırlı günlerimizden biri cuma'dır.Hz.Adem o gün yaratıldı ve o gün vefat etti, kıyamet o gün kopacak,ve büyük korku üfürüş'u o gün olacak,o gün bana çokça salât getirin,zira getirdiğiniz salât bana arzolur, ulaşır.
Ashab dedi ki: Sen toprak olursun nasıl salât getirmemiz sana ulaşır? Buyurdu ki: Yüce Allah bizim(ben ve diğer peygamberlerin) cesedimizi yemesi (ve çürütmesini) yere haram kılmıştır"
İbni Huzeyme,sahihi hadis no: 1733
Ebu Davûd Hds no: 1047

Allahım!bizlere ve bütün müminlere  her fırsatta Rasulullah efendimize salât ve selâm getirmeyi müyesser kıl,O'nun mübarek,pâk,mucellâ ruhunu bizlerden haberdâr eyle.Dünyada O'na tabî olmayı,ahirette şefaatini ve cennette komşuluğunu nasib eyle.ÂMÎN.

Ahmet ÖZKAN

9 Temmuz 2021 Cumâ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.