BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


افعل الخير ماستطعت وان كا
ن قليلا فلن تحيط بكله
ومتى تبلغ الكثير من الفض
ل إن كنت تاركا لاقله

   Az da olsa, gücün yettiği kadar hayır işle,zira hayrın tümünü(tüm hayırları) yapamazsın.(Gerçi küçük şey yoktur ama) küçük (gibi görünen) hayırları yapmaz da terkedersen, büyük hayırları yapmaya nasıl  ve ne zaman muvaffak olacaksın?
   O'na salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz bir hadis-i şerifte bu hususta şöyle buyurmaktadır : 
" yarım hurma ile bile olsa kendinizi ateşten koruyun  yarım hurmayı bulamayan güzel bir kelime söyleyerek kendini ateşten korusun" Buhari : Hadis no : 6540
   Yüce Allah'ın rızası taat ve ibadetlerde gizlidir onun için kişi elinden geldiği kadar küçük büyük demeden bütün taat ve ibadetleri yerine getirmeye gayret etmesi lazım, umulur ki Yüce Allah'ın rızasına kavuşsun, 
   Yüce Allah'ın gazabı da günahlarda ma'siyetlerde gizlidir küçük büyük demeden bütün günahları ve ma'siyetleri  terk etmesi gerekiyor umulur ki Yüce Allah'ın gazabından uzak olsun, muaf olsun.
   Aksi halde bir insan şu küçüktür bu değersizdir diye hayırları terkederse, büyük hayırları ve iyilikleri ne zaman yapacak küçüğe gücü yetmeyen,veya yapmaya tenezzül etmeyen büyüğü nasıl yapacak.
   Aynı şekilde şu küçük günahtır bu mekruhtur  diye aldırış etmeden yaparsa ve yapmaya ısrar ederse bunların büyük bir günaha sebep olmayacakları ne malum.
   Bundan dolayı işi sağlama almanın ve yüce Allah'ın rahmetine güvenmenin en güzel yolu, elinden geldiği kadar iyilikleri küçük büyük demeden yapacak,  küçük büyük demeden bütün günahları terk edecek Ondan sonra yüce Allah'ın rahmetini bekleyecek.
   Allah'ım bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi rızana ve  rızana götüren amellere ve sözlere muvaffak eyle, gazabından gazabına götüren amellerden ve sözlerden  muhafaza eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

27/5/2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.