BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


وقضى ربك الا تعبدوا الا اياه وبالوالدين احسانا

   "Rabbin, sadece kendisine kulkuk etmenizi ve ana babanıza iyi davranmanızı emretti."
İsrâ suresi 23,Ayet.
   İlk Annemiz Hz Havva'dan başlamak üzere,Rasulullah efendimizin Muhterem pâk ve pâkize zevceleri ve muhterem  kerimeleri müminlerin anneleri olmak üzere vefâkar, cefâkar, alimler ârifler mürşitler, şehitler, hafızlar mücahitler, kahramanlar yetiştiren ve yetiştirme gayretinde olan ,dar-ı bekâya intikal eden bütün annelere/annelerimize yüce Allah rahmet eylesin.
    Hayatta olanları, sağlık ve afiyet içinde aynı hizmete ve gayrete namzet ve muvaffak kılsın.
   Anne olmaya aday kızlarımızı iffetli eylesin temiz nesiller yetiştirmeye onları da muvaffak eylesin.
     Yüce Allah Annelerimizi ve müslüman kadınlarımızı, kızlarımızı istismar eden,koruma ve haklarını savunma adı altında onlara tuzak kuran kötü niyetli,kirli emelli bütün kuruluşların ve mahfillerin  ve kişilerin seslerini ve nefeslerini kıssın, kazdıkları çukurlara ve tuzaklara onları düşürsün.
   Babalar günü veya anneler günü gibi günler tertip edenler ve ağız dolusu konuşup edebiyat parçalayanlar, Çocuklarının gözü önünde hunharca öldürülen annelerin, karısı tarafından başına taşla vurularak öldürülen sonra birkaç parçaya bölüp foseptik çukuruna atılan babaların ve acımasız vicdansız kişilerce yok edilen ailelerin haklarını tastamam ne zaman almayı düşünüyorlar acaba?
  Yoksa kendi işlerini takip etmekten bunlara sıra gelmedi mi? Sözü geçenlerin, eli kalem tutanların, imkanı olanların, kudretli yazarların bunlara ayıracakları vakitleri yok mu, varsa ne zaman? 
   Virdleri ve zikirleri, sohbetleri ve her söylemleri maske ve aşı olanlar bu mağdur annelere,kızlara,erkeklere ve ailelere ne zaman vakit ayıracaklar?
   Heyhât...
   İnsanı ahsen-i takvim'de yaratan yüce yaratıcının bu gibi konularda hükmü nedir hiç merak etmezler mı?
   Rahmet peygamberi Resulullah efendimizin bu gibi konularda  yaklaşımı ve uygulaması nasıl olmuş  hiç araştırmazlar mı?
   Bu kimseler  bir çamaşır makineleri bozulduğunda tamir etmek için ekmek fırınına mı, yoksa ayakkabı tamircisine mi  götürüyorlar,yoksa servisine mi götürüyorlar? Herhalde servisine götürüyorlar veya servisi eve çağırıyorlar.
   Kendini ve Yüce Allah'ın kendisini yükümlü tuttuğu konuları ihmal edip yoldan çıkan,azan, haddi aşan,terör estiren, toplumu hiçe sayıp saygısızca davranan bir insanın da servisi yok mu? Var elbette,  ayarları bozulan bir insanın da düzelmesi ve ıslahı ancak yüce Allah'ın kitabında ve Rasulullah efendimizin sünnetinde belirtilen ölçülerle mümkündür.
Ama heyhât....
   Bütün müslümanlara ve Müslümanların idaresini üstlenen bütün yetkililere hatırlatılması gereken çok ayeti kerime ve hadisi şerif vardır, 
   Yazıyı uzatmamak sadece  şu hadis-i şerifle iktifa edelim:
"Bir yerde bir memlekette Yüce Allah'ın emrettiği hükümlerden  birisinin uygulanması,ikame edilmesi gökyüzünün kırk defa yağmur 
yağdırmasından daha hayırlıdır"
Nesaî Hâdis no:4905
İbn-i Hibbân Hadis no: 4397.
   İnsanların yücelerden yağmur bekledikleri ve yağmur duasına çıktıkları bu günlerde bu hadis-i serif'in daha anlamlı olacağına inandığım için burada zikrettim.
   Ey rahmân ve rahîm olan Yüce Allah! vefat eden bütün annelerimize rahmet eyle, yaşayan annelerimizi kızlarımızı ve bütün müslüman hanımları kem gözlerden, şer güçlerden,kirli ellerden,karanlık emellerden mahfûz ve masûn eyle.
   Ramazan'ın Kur'an'ın Rasulü zîşan'ın,Kadir gecesinin ve senin yanında kadri büyük olanların hürmetine annelerimizle eşlerimizle kızlarımıza sevdiklerimizle firdevsi a'lâ'da Resulullah efendimizin sohbetinde mâiyetinde birleştir ve kavuştur yarabbi! Şübhesiz sen buna kadirsin.Âmîn

Ahmet ÖZKAN

9 Mayıs 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.