BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اذا هبت رياحك فاغتنمها
فعقبى كل خافقه سكون
ولا تغفل عن الاحسان فيها
فما تدري السكون ومتى يكون

   Rüzgar senin lehine estiği zaman harmanını savur, kendin için faydalı işler yap, zira her hareket eden şey bir gün duracaktır, yani fırsatlar er-geç elden çıkacaktır.
   Eline fırsat geçtiği zaman, o fırsat zarfında mutlaka iyilik yapmayı ihmal etme çünkü hareket eden şeyin ne zaman duracağı fırsatların ne zaman elden çıkacağı kesin değildir.

    Mü'minin karşısına bazen altın fırsatlar çıkıyor, kaçırmamalı, kapısına fakir birisi gelen zengin,herhalde adresimi bu fakire yüce Allah verdi diye düşünebilmeli ve ona göre davranmalıdır
   Kırbaç gibi incitici bir musîbetle imtihan olan mü'min  kim bilir  bu musîbet kaç maddi manevi hastalığıma ilaçtır diye iyimser ve ümitvar olmalıdır.
   Din ve diyanet ile ilgili, Mukaddesat ile ilgili ileri geri konuşan kimselere,fitneyi uyandırmadan  her vesileyle uygun karşılık vermek de bu çerçevede mütalaa edilmelidir.    
   Madem hayat bir imtihandır,o halde böyle şeylerle karşılamak da her halde  bir imtihandır. 
   Yüce Allah her an kullarını sınava  tabi tutmaktadır.Allahın hiç kimseye ihtiyacı yoktur ama dini ve mukaddesâtı bir çift söz ile savunan mü'minin bu bir çift sözü belki dünyada şerefine,âhiretinin de ma'mur olmasına, din ve dünyasının saadetine vesile olur.
 Hz.Fatıma  validemiz küçüktü ,evine giderken önüne çıkan müşriklerden biri onu dövdü ve hakaret etti,ağlayarak yoluna devam etti, karşılaştığı başka biri niçin ağladığını sordu,birisinin onu dövdüğünü hakaret ettiğini ama onu tanımadığını anlattı.
   Görsen tanır mısın diye sordu,evet deyince onu alıp müşriklerin toplandığı yer olan Dar ün Nedve'ye götürdü ve ona: Bak dedi o adamı görüyor musun? Hz.Fatıma işte o dedi ve Ebu Cehil'i gösterdi.Bu gizemli kişi Ebu Cehile bağırıp çağırdı,Hz Fatıma validemiz de o çocuk haliyle ona bir şeyler söyledi. 
   O'na yardımcı olan kişinin Ebu Süfyan olduğunu öğrendikten sonra eve gitti. Allah Rasülu niye geç kaldığını sordu durumu,Ebu Cehil'in cehaletini ve Ebu Süfyan'ın yardımını anlattı.
   Rasulullah efendimiz daha henüz müslüman olmayan Ebu Süfyan için şöyle dua etti: "Allah'ım Ebu Süfyan'ın bu iyiliğini unutma( karşılıksız bırakma).
   Ebu Süfyan Mekke fethi sırasında müslüman oldu, kim bilir belki de Rasulullah efendimizin o geri çevrilmez duası onun işine yaradı.
  Allah aynı Allah'tır dün de bugün de yarın da, istediğini değiştirir ama asla O'na hiç bir şey tesir edip O'nu değiştiremez. 
  Yüce Allah, dine, diyanete, Mukaddesata, alimlere, mağdur ve mazlumlara her vesile ile destek olanlara inayet ve hidayetle karşılık verecektir.
    O'na salât ve selâm olsun Resulullah Efendimiz de Şşefaatı ile ona iltifat edecektir.
   Ey yüce Allah'ım! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi, fırsatları değerlendiren durna'yı gözünden vuran, yüce kitabına, sevgili peygamberine, dinine, mukaddesata  elinden geldiği kadar yardımcı olan destek veren kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

19 Nisan 2021  Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.