BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

قد جاء شهر الصوم فيه الامان
والعتق والفوز بسكن الجنان
شهر شريف فيه نيل المنى
فهو طراز فوق كم الزمان
هناكم الله بشهر اتى
في مدحه القران نص عيان

   Ey mü'minler! ey oruç, rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan'ı dört gözle bekleyenler!
   Mü'minlere güven telkin eden,takva aşılayan oruç ayı geldi, cehennemden kurtulmaya, cennetlere girip oraya  yerleşmeye ve orada ebedi hayat sürmeye vesile olan Ramazan geldi.
   Bütün arzu ve istekleri bünyesinde barındıran, sâmî ve yüksek gayelere ulaştıran, zamanın başında  bir tâc,onbir ayın sultanı  Ramazan geldi.
   Hakkında ve medhinde açık açık kur'an-ı Kerim ayetleri nazil olan(Bakara suresi 183,184,185 Âyetler) bu mübarek ay için hepinize müjdeler olsun, bu ay'ı yüce Allah sizler için, bütün mü'minler için mübarek eylesin.
   Bütün bunların yanında Ramazan ayının dünyevi,sosyal v.b. gibi yönleri de vardır şüphesiz.
  Bu mübarek ayın içinde gerek gece ve gerek gündüz yapılabilen rengarenk ibadetler, sevabı pek yuksek hayırlar ve amellerle değerlendirildiğinde, Ramazan gerçekten ührevî bir mevsim olmayı hakkediyor.
   Kur'an'ı Kerim ve Ramazan bütün faziletlerin ve hayırların kaynağıdır.Ramazana,
oruca ve diğer ibadetlere hatta kâinata anlam veren Kur'an'ı Kerim'i indiren melek Cebrail, indiği gece Kadir, indiği ay ramazan, indiği zat Rasulullah efendimiz Hz. Muhammed,indiği yer Mekke ve Medine ve Kur'an'ı Kerim'i okuyan anlayan hıfzeden yaşamaya çalışan, neşreden,öğrenen,öğreten tedebbür ve tefekkür eden kalb ma'mur olan kalbtir.
  Kur'an'ı Kerim'in indiği bu mübarek ay bizi manevî gõlgesi altına almak üzere,bu ayda muvaffak olan bir yıl muvaffak olur,bir yıl muvaffak olan bir ömür muvaffak olur.bu ayı kırık dökük geçirenin bir yılı, dolayısıyla bir ömrü bu şekilde sendeleyerek geçme tehlikesi vardır.
   Rasulullah Efendimiz Ramazanın ve oruc'un fazileti ile ilgili şöyle buyurmuştur :
   " Ramazan'ın ilk gecesi olduğunda şeytanlar ve azgın cinler bağlanır, hiçbir kapı açılmamak üzere cehennemin tüm kapıları kapatılır, hiç bir kapı kapanmamak üzere cennetin tüm kapıları açılır, ve bir münadi şöyle çağırır: Ey iyilik ve hayır isteyen kişi hadi buyur,(ne yapacaksan yap) ve ey kötülük ve şer isteyen kişiyi dur(Ramazan girdi dikkat et)ve Ramazan'ın her gecesinde Yüce Allah'ın cehennemden azad edip kurtardığı insanlar vardır."
Tirmizî Hâdis no:682
İbni Mace Hadis no: 1642
   Geçen Ramazan orucunu tuttuğu halde bu sene aramızda olmayan olamayanlar var. 
   Bundan ibret alıp inşaallah kavuşacağımız bu ramazanı SON RAMAZAN imiş gibi bir şuur içinde değerlendirmeyi yüce Allah cümle mü'minlere ve bizlere  nasib eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

11 Nisan 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.