BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ان رمضان مزرعة العباد
تطهير القلوب من الفساد
تؤدي حقوقه قولا وفعلا
و زادك تاخذه يوم المعاد
فمن زرع الحبوب وما سقاها
تاوه نادما  يوم الحصاد

   Ramazan ayı müminlerin ekin ekme zamanıdır, Ramazan ayı kalplerin fesattan günahlardan ma'siyetlerden temizlenme aydır.
   Eğer bir kimse bu mübarek ayın hakkını sözlü ve fiili olarak öderse(tam oruç tutarsa), ecrin'i sevabını ücretini hesap günü alır.
   Eğer bir kimse bir ekin eker de onu sulamazsa ve bu ekin kurursa, ekin biçme günü(âhiret günü) âh çekerek pişmanlık duyar.
   Ebu Hureyre'nin r,a rivayet ettiği bir hadiste Resulullah efendimiz Ramazan yaklaşınca ashabını müjdeleyerek şöyle buyuruyordu:
"Muhakkak ki Ramazan geldi(sizi gölgesi altına almak üzeredir), mübarek bir aydır ve Ramazan orucunu Yüce Allah size farz kılmıştır bu ayda Cennet kapıları açılır ve Cehennem kapıları kapanır bu ayda şeytanlar da bağlanır içinde öyle bir gece vardır ki bin aydan hayırlıdır, bu gecenin faziletinden mahrum olan kişi, gerçekten mahrum kalmıştır"
Nesaî Hâdis no: 2106
   Allah'ım bizi gölgesi altına alan mübarek Ramazan ayına bizleri  ve bütün mümin kardeşlerimizi sağlık ve afiyet içinde ulaştır. Ramazan'ın gündüzünü Saim, gecesini kaim geçiren ve Kadir gecesi'ni idrak eden, Yüce Allah'ın müminlere ve hasseten oruç tutanlara hazırladığı ikramlara nail olan kullarından eyle.Âmîn

Ahmet ÖZKAN

11 Nisan 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.