BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


إلى متى وانت باللذات مشغول
وانت عن كل ما قدمته مسؤول

   Daha ne zamana kadar (nefse hoş gelen) lezzetlerle uğraşıp duruyorsun (ve oyalanıyorsun),halbuki sen yapıp gönderdiğin(ve amel defterinde yazılan ve yazılacak) her şeyden ahiret günü sorulacaksın.
   Mükellef insan, sorumluluk altına giren kimse demektir, böyle bir mümin mükellef olduğu şeylerden sorumludur onlardan habersiz ve bîgâne  olamaz, mükellef olmak neleri  gerektiriyorsa onları bilmesi lazımdır.
   Helal olan lezzetleri bir mümine kimse haram kılamaz, burada kastedilen haram lezzetler, oyalayıcı gaflete düşürücü ve ahiret yolcusu olduğunun şuurunu örtücü lezzetler kastediliyor.
   Ayet-i kerimelerden ve hadis-i şeriflerden ve bu iki ana kaynağı çok iyi bilen ve yaşayan alimlerden anladığımız kadarıyla Yüce Allah istediğine istediğini sorabilir,helalin hesabı var haramın azabı var, dolayısıyla insan mübahtır diye her lezzeti tatmak ve yapmak zorunda değildir.
   Kıyamet günü nimetlerden de 
sorulacalacağımızı kur'an-ı Kerim apaçık ferman buyuruyor. Bu hususta bir ayeti kerime şöyledir : "nihayet o gün nimetlerden elbette sorguya çekileceksiniz" Tekâsür suresi 8.Âyet.
   Bu nimetleri  yerinde kullanalım ve şükredelim ki o zor günde nimetlerden dolayı bize sorulan sorulara akyüz ile cevap verebilelim.
   Yüce Allah sorumluluğunu bilen beşer olarak elinden geldiği kadar yerine getiren ve kabirden başlayacak olan  bütün sorulara suhuletle ve kolayca cevap verebilen kullarından eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

21 Mart 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.