BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


فاستبقوا الخيرات
   "Öyleyse hayırlarda yarışın" Bakara suresi 148.Ayet.

Abdullah b.Abbas'a( r.a )
soruldu: En hayırlı gün,en
hayırlı ay,en hayırlı amel hangisidir?
   Şöyle buyurdu: En hayırlı gün,cuma günüdür,en hayırlı ay,Ramazan ayı'dır,en hayırlı amel ise,vaktinde kılınan beş vakit namazdır.
   Aynı soruları Hz.Ali'ye sordular, şöyle buyurdu :
En hayırlı gün, senin yüce Allah'a ruhunu imanla teslim ettiğin gündür,en hayırlı ay,içinde yüce Allah'a nasûh tövbesi yaptığın ay'dır.en hayırlı amel de yüce Allah'ın senden kabul ettiği ameldir.
   Mü'min, çıtayı yüksek tutarak en hayırlısına ve en güzeline talib olması
dinimizin de  emridir.
   Rasulullah efendimiz bir hadis-i şerifte bu konuda şöyle buyuruyor: "Muhakkak ki Allah şerefli ve yüksek (kaliteli) işleri sever, düşük ve kalitesiz işlerden hoşlanmaz"
Mecma üz zevâid 8/191
   Başka bir hadis-i şerifte de şöyle buyuruyor: 
Allah'tan cenneti istediğiniz zaman Firdevs'i isteyin,zira Firdevs cenneti, cennetlerin a'lası'dır" Bezzâr Hadis no:4203
   Allahım! yaptığımız yapacağımız amelleri kabul eyle, bizlere nasuh tövbesi nasîb eyle, ruhumuzu sana ve ilgili meleklere teslim ederken, kelime-i tevhidi, kelime-i şehadeti ve Firdevs cennetini bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasîb eyle,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

20 Mart 2021 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.