BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


حال رجل في الف رجل
خير من الف رجل فى رجل

     (İstikamet üzere yaşayan) hâl ehli bir kişinin bin kişiye te'siri,(istikamet üzere yaşamayan ve sadece konuşan) bin kişinin bir kişiye te'sirinden daha hayırlı ( daha iyi ve daha fazla)dır.
   İnsan, kalp ve kalıptan ruh ve cesetten madde ve manadan iç ve dıştan ibarettir.
   Doğru bildiğini yaşadığı zaman insan,dışarıya da bir kısmı yansıyan bu iç âlemin güzelliği isanların dikkatini çeker,insanlar gelirler ilgi duyarlar, sorarlar aynısını yapmaya çalışırlar ve  istifade ederler, böylece hal ehli olan bu insan binlik insan  olur,yani bin kişinin âdetâ görevini yapar.
   Bir mümin yaşayacağı dini hayatı öncelikle Kur'an ve sünnetin gösterdiği şekilde yaşamalı sonra bu yaşamı  ihlaslı kılmak zorunda olduğunu bilmelidir.
Yüce Allah bir ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır: 
فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا ولا يشرك بعباده ربه احدا
"Artık kim rabb'ine kavuşmayı bekliyorsa iyi iş yapsın ve Rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın" Kehf suresi 110 Âyet.
   İhlaslı olmayan  ve hal'den uzak sadece dilde ve gösterişte kalan ibadetler parlak gibi görünse de,dünyada olmasa bile ahirette söner, sönük kalır ve âhiret terazisinde karşılığı olmaz sahibinin yolunu aydınlatmak . Karşılık bulamaması bir tarafa sahibi vebal altında kalır  ve günaha maruz olur.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah, az çok küçük büyük yaptığımız bütün ibadetlerimizi lütfunla kereminle ihlaslı eyle, her türlü şaibeden riyadan uzak eyle.Âmin.

Ahmet ÖZKAN

13 Mart 2021 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.