BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


نه ادم ما ونه نوح ما
نه جالينوس  بقراط ما
نه جرجس ما نه لقمان ما
نه جمجم ما نه اخبار ما
نه ايوب برندارا
  
   Bu dünya'ya gelen ve bin yıla yakın yaşayan Hz Adem'de vefat etti, kavmi arasında dokuz yüz elli yıl kalan Hz. Nuh ta vefat etti.
   Dünya, tıbbi etkileyen ve filozof olan calinus ile tıbbın babası sayılan ve hipokrat diye bilinen bukrat'a da kalmadı.
   Salih bir kişi veya nebî olduğu söylenen Circis ile Kur'an-ı Kerim' de adında sure olan Hz.Lokman da vefat ettiler.
   Ölenlerin ve vefat edenlerin -bazıları hariç- ne kafatasları kaldı ne haberleri kaldı.
   Dünya bunlara kalmadığı gibi Yaralı ve yıllarca hasta yatan Eyyûb aleyhisselam'a da kalmadı.
   Hz.Eyyûb baba tarafı Hz. İbrahim, ana tarafı Hz.Lut'a  dayanır.Onsekiz yıl hasta yattı. Her anlamda zengindi, cömertti,
   Hanımı:  Yüce Allah'a dua et sana şifa versin deyince, Yetmiş yıl sağlıklı yaşadım o kadar yıl hasta kalsam ondan sonra ederim şimdi utanıyorum buyurmuştu.
   Bütün malı mülkü çocukları yok oldu tek hanımı kaldı, hanımı bir gün Hz. Eyyub'e bir ekmek getirdi, nereden getirdin, bu ekmek helal mi haram mı diye sordu, dedi ki: komşuya gittim orada bir çocuk ekmek istedi ekmek gelince çocuk uyudu, al götür dediler aldım geldim.Buyurdu ki : Ekmeği götür çocuk uyanır bulamaz  üzülür ağlar, geri götürdüğünde çocuğun uyandığını ve ekmeği sorduğunu gördü.
   Hz.Eyyub'ün kıssasının devamını başka bir yazıya bırakıp Hazreti Ömer'e gelelim : Canım balık istiyor dedi, bir müddet sonra bir sahabi: Ya Ömer  sana balık getirdim  dedi, ne ile gidip geldin? atımla dedi,Hz. Ömer o atı görmek istiyorum dedi,at geldi Hz Ömer baktı ki at'ın sırtından  su gibi ter akıyor.Hz Ömer adaletine yaraşır şu cevabı veriyor: madem bu atı benim için bu kadar yordun götür bu balıkları yemiyorum.
   Dünya, özellikle inanan dünya, müslümanlar topyekûn en dar zamanda Hazreti Eyyüb'ün helal haram hassasiyetine ve Hz.Ömer'in insanlar şöyle dursun hayvanlara karşı sergilediği adaletine  bugün her zamandan daha çok muhtaç.
   Allah'ım senin herşeye gücün yeter, bizlere ve bütün müminlere helal'a ve harama dikkat etme hassasiyeti ve herkesin özlediği adaleti te"sis etme ve yaşama kudret'i ve imkanı nasib eyle.
Her gelen'in gideceği bu dünyadan göçerken bizlere kâmil imanı da nasîb eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

4 Mart 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.