BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


والى ربك فارغب

   Ve yalnız Rabbine yönel(isteyeceğini O'ndan iste)! İnşirah suresi 8.Âyet.
   Yüce Allah'a  ibadetten sonra O'na dua et, O'ndan iste ibadetini ve duanı kabul edeceğine dâir umudun olsun.
   Sadece yüce Allah'a ibadet et tazarru' ve niyazda bulun ve ibadetten sonra oyuna ve oynaşa dalma, başka faydalı bir işlere yönel.
   İbadet ederken niyetin sırf Allah rızası olsun, ve sen yucey Alkah'ın ibadetine rağbet ettiğin gibi başkalarına da rağbet ettir,yüce Allah'a yönelmelerini öner, yönlendir ve bu konuda onlara yardımcı ol.
و اذا انفتحت ابواب هدى
فاعجل لخزائنها ولجي
واذا حاولت نهايتها
فاحذر اذ ذاك من العرج

  ( Bak kardeşim) Yüce Allah seni hidayete yönlendirdiyse, hidayet'in yollarını gösterdiyse iyiliğe güzelliğe, sevap kazanmaya, faziletleri işlemeye doğru bir isti'dat ve kabiliyeti sende yarattıysa, sen de bu fırsatı kaçırma elini çabuk tut ve o yola koyul, zira kötülüğü emre'den nefse muhalefet edip hidayet yollarına girmen, ibadetin başıdır.
   Mesela bir fakir, bir miskin,  yolda kalmış biri, dara düşmüş ,sıkıntılı, daralmış biri, sana gelip samimi  olarak ihtiyacını açarsa, imkanlar ölçüsünde yardımcı ol, bil ki Yüce Allah senin adresini ona vermiştir de sana gelmiştir, sakın bu fırsatı kaçırma.
   Hidayetin kapılarını açıp girdin mi, ve  o yola koyuldum mu artık ona devam et, edeple istikamet üzerinde ol,ve Yüce Allah seni daha yüksek bir makama intikal ettirinceye kadar kendin başka bir yere intikal etmeyi deneme Yüce Allah isterse seni daha yüksek, daha Sâmî bir makama  ulaştırır
   Her gün ve gece onlarca defa gerek namazın içinde gerek dışında Allah'tan talebi ettiğin ve
Israrla  istediğin sırat-ı müstakimi Fâtiha suresi 6 Ayet. Yüce Allah sana nasip ettikten sonra rağbetin sadece Allah olsun dolayısıyle eğri büğrü yürümekten istikameti terk etmekten sakın.
   Hidayet yolundan sapmamak ve istikamette kalabilmek için tekrar tekrar "ihdinessırât -el müstakîm" demeye devam et. Bunun yanında

اللهم حسن العمل وبلغ الاجل

"Allah'ın amelimizi güzel eyle ve bu güzelliği, ruhumuz boğazımıza gelinceye kadar devam ettir" Heysemî.Mecma' uz zevâid 1/187 diye de dua etmemizde  fayda vardır.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah, yalnız sana rağbet eden, maksadı Allah olan, rızana talip olan, emredildiği gibi müstakim olan, hidayet bulan salih meller işleyen ve ruh boğazına gelinceye kadar istikamet üzere olup yanlış yollara sapmayan kullarından eyle.Âmîn.
 
18 Şubat 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.