BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اعذر من أنذر
   Uyarılan,inzar ve ikaz edilenin özrü kabul edilmez.
لا يستحق النظر من رضى بالضرر
   Zarara razı olan kişi, nazarı,gözetilmeyi ve iltifatı hakketmez,fırsatı kaçırmış olur.
   Yüce Allah vahiy için Rasulullah efendimizi hem Nebî,hem de Rasûl olarak muhatap seçmiştir, nübüvveti onunla sonlandırmış ve bütün yarattıklarının üzerinde onu delil ve hüccet kılmıştır.
"Ta ki ölenin niçin öldüğü, yaşayanın niçin yaşadığı da apaçık ortada çıksın"
Enfâl suresi 42.Âyet.
  Yüce Allah, Kullarından yüce Allah'ı bilen, emrini tanıyan akıl sahiplerini seçmiş, onları vefa  ve güzel ahlakla tavsif buyurmuştur.
"Sana rabbinden 
indirilenin hak olduğunu görüp bilen kimse görmeyen gibi olur mu? Bunu ancak akıl sahipleri anlar.
Onlar, Allah'a verdikleri sözü yerine getirirler, yeminlerini asla bozmazlar." Ra'd suresi 19,20 Âyetler.
   Muvaffak olan kimse bunların yoluna girer,  akıllı düşünen vefakâr sözünde duran,yüce Allah'tan korkan ve O'ndan haşyet duyan bu  ve bu gibi nsanların yoluna girer.Bunların yolu  da kitap ve sünnettir.
    Yüce Allah'ın,kullarını çağırdığı sırat-ı müstakim, Rasulullah efendimizin de, azı dişleriniz ile benim ve râşiid halifelerin sünnetine uyun, O'nu azı dişlerinizle ısırırcasına  bırakmayın diye tavsiye buyurduğu râşid halifelerin de yolu budur.
   Bu yolda olan muvaffak olmuştur,başka yolu seçen başarılı olamaz muvaffak olamaz sahili selamete ulaşamaz.
"Şüphesiz bu benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun; (başka) yollara sapmayın; sonra onlar sizi Allah'ın yolundan ayırır, işte korunmanız için Allah bunları size emretti."
En'âm suresi 153.Âyet.
   Güneş ve ay gibi parlak ve nurlu olan kitap ve sünnetin yolu böyle apaçık ayan beyan bildirildikten sonra bu yola girmeyip başka yollara sapipy helak olan kimse'nin ve kimselerin ne özrü kalabilir?
   Bu nuru bu parlaklığı bu hidayeti görmeyip zarara razı olan elbette çok şeyi kaçırmış olur.
   Ey yüce Allah'ım bir an bile bizi nefsimize havale etme, bütün işlerimizi San der'uhde eyle.
   Ya Rabbi ahsettiğimiz Kur'an ve sünnet yolundan, Raşid halifelerin onları ihsan'la takip eden büyük kâmetlerin, gönül erlerinin yolundan ayırma.Âmîn

Ahmet ÖZKAN

15 Şubat 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.