BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

وانطقت الدراهم بعد صمت
اناسا طالما كانوا سكوتا
فما عطفواعلى احد بفضل
ولا عرفوا لمكرمة  بيوتا
كذاك المال ينطق كل عي
ويترك كل ذي حسب صموتا

   Uzun zaman susanlar ve  susması gerekenler dirhemleri ve paraları olunca konuşmaya başladılar.
   Bunların hiç kimseye faydaları dokunmadığı gibi, ikram nedir, kadirşinaslık nedir,bilemediler bilmezler hiç kimseye yardım elini uzatmadılar uzatmazlar.
   İşte mal ve para, konuşmaktan aciz olan kalitesiz kişileri böyle konuşur hale getirir, toplumda konuşması gereken, sözü dinlenen âlicenâb  ve asîl  insanlar da eğer varlıklı deyillerse  ve paraları yoksa susarlar.

O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimiz bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor : 

لا تقوم الساعة حتى يكون اسعد الناس بالدنيا لكن بن لكع

   Luke'oğlu Luke' dünyada en mesut ve rahat yaşamadan Kıyamet kopmaz. Tirmizi Hadis no :2209
   Luke' kişi ve kişiler,kirli, ahmak,hâm,acemi,cahil, akıl yönünden ârızalı,iki lafı bir araya getiremeyen  göğsü dar, aslında konuşmaması gereken, kötü işlerle uğraşan, cimri, hayrı az,kalitesiz asîl olmayan, doğru dürüst güzel bir iş yapmayan manalarına gelir.
   Bugün dünyada sözü geçenler, ülkelerin iç işlerine karışanlar,komut verenler, tehdit edenler, ileri geri konuşanlar, fakir ülkelere yardım ediyoruz ismi altında onlara her türlü haksızlığı yapanlar, dünya nüfusunu azaltmak isteyenler, milyar dolarlara hükmeden kimseler, sanki bu tarifin içinde kendilerine yer buluyorlar.
   Allah'ım başın kuyruğa, kuyruğun da başa değiştirildiği zamanlardan ve zamanların fitnesinden sana iltica ediyoruz bütün müminleri ülkemizi ve bizleri muhafaza buyur.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

6 Ocak 2021 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.