BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ذهب الذين يعاش في اكنافهم

   Gölgelerinde sayelerinde yaşadığımız sözleri nefesleri tesirli, halleri ve kalleri örnek O büyük insanlar gittiler bizler kaldık.
   Bu doğru olmakla beraber yanına bir doğru daha koymak mümkündür, O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimiz şöyle bir müjde veriyor:" Ümmetimden bir taife hakkın üzerinde kaim olacak, hakkı ikame edecek kınayanların kınamasından etkilenmeden Kıyamet gününe kadar Allah'ın düşmanları ile cihad edecek ve bir düşman gitti mi öbürü gelecek ve bu böylece kıyamete kadar sürecek"Taberâni.Mu'cem -ul Evsat Hadis no : 7948
   Basra halkının yüz akı  ve tâbiilerin büyüklerinden  Hasan-ı Basri'ye  birisi soruyor: Önden gidenler gitti, onlar şahbaz atlara, çok seri giden atlara binerek gittiler biz ise sırtı yaralı merkeblere binerek emekleyerek gidiyoruz peşlerinden, şöyle cevap verdi: Eğer yolda olursan ana caddede yürürsen o imrendiğin,gıbta ettiğin kavme,önden gidenlere o âli cenab insanlara yaklaşmak, yetişmek onlarla beraber olmak kolay olur, yeter ki ana caddede ana yolda yürü, sağa sola sapma.
   Anayoldan ana cadde'den kasıt ehli sünnet vel cemaatin yoludur, bu yolda kalmak bu yolda yorulup ama yine yolda  yorulunca uyumak bile saadettir, Çünkü bu âlii cenap  insanlar bu yoldan hep geçerler uyuyanı uyandırır kervanlarına katarlar gözetirler vefalı insanlardır yolda kalanı yolda yalnız ve çaresiz bırakmazlar.
   Bu yol, Kur'an'ın sünnetin ashabın
tabiilerin muctehtler'in,cehd ve cihad edenlerin,gönül erlerinin,İslam'ı derd edinenlerin gece gündüz Ümmeti Muhammed için gayret edenlerin yoludur.
سيروا الى الله عرجا ومكاسير
Bu yolda sakat,  kırık dökük bile olsa durmadan yürüyenlere ne mutlu.
   Yüce Allah bizi ve bütün müminleri Kur'an ve sünnet  yolundan ashabın yolundan ve peşlerinden ihsan'la yürüyenlerin yolundan  ayırmasın.Âmîn

Ahmet ÖZKAN

28 Ocak 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.