BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 Ebu Hureyre'nin r.a rivayet ettiği bir hadiste O'na salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz şöyle buyuruyor :
 1-) "Kim kardeşinin dünya sıkıntılarından bir sıkıntısını giderirse Yüce Allah onun kıyamet günü sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir.
   2-)Kim bir müslümanı(n dünyada ayıbını) örterse Yüce Allah da onu(n) dünya ve ahirette (aybını) örter.
   3-)kim dara düşmüş birisine kolaylık gösterirse yüce Allah ona dünya ve ahirette kolaylık gösterir.
   3-) bir kul kardeşine yardım ettiği müddetçe yüce Allah da ona yardımcı olur.
   4-) kim ilim taleb etmek için bir yola girerse yüce Allah ona onunla cennetin yolunu kolaylaştırır.
   5-) bir kavim, bir grup insan Allah'ın evlerinden bir evde ( mescit medrese ve herhangi bir yerde) Allah'ın kitabını tilavet edip aralarında ders olarak işlerlerse, üzerlerine sekine iner Allah'ın rahmeti onları kaplar, melekler onları kuşatır ve Yüce Allah meleklerin arasında onları zikreder.
   6-) kimin dünyada yaptığı ameli onu ahirette geciktirmiş,arkaya düşürmüşse dünyada sahip olduğu nesep, soy sop onu ileri götüremez."
Müslim Hadis no : 2699
Tirmizî Hadis no: 2945
   Hadisi şerif çok dikkat çekici bir cümle ile bitiyor,
Yani Bir müslümanın sıkıntısını gidermeyen, dara düştüğünde onun yardımına koşmayan, onun ayıbını örtmeyen, ilim tahsil etmeyen ve Kur'an'ı tilavet edip kardeşleri ile dostlarıyla öğrencileri ile ders olarak işlemeyen  kimse bu güzel amellere değil de, soyuna ve sopuna güveniyorsa bilsin ki bunun ona sağlayacağı herhangi bir fayda yoktur.
   Bu kısa yazımızı son cümlenin kısa izah ile bitirelim : Sırattan geçecek olanlar var Yüce Allah bizleri de onlardan eylesin günah yükü sırtından geç kalan birisi arkada kalınca, dünyada iken belki değer vermediği insanların geçtiğini görünce Allah'ım niye beni geciktirdin filan falan geçti  ben niye geç kaldım diyeceğinde, Yüce Allah buyuracak ki  ; Seni geciktiren ben değilim amelindir.
   Allah'ım bizleri insanlara elinden geldiği kadar yardımcı olan, razı olacağın amelleri işleyen, ama ameline değil rahmetine güvenen sırattan suhuletle geçen amel defterini sağ elinden alan mesut ve bahtiyar kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

19 Ocak 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.