BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


مقامك حيث اقامك

   (Ey âhiret yolcusu olan mümin kul) senin yüce Allah'ın indinde ve nezdindeki makamın,seni ikame ettiği yer ve yerdedir, dolayısıyla eğer yüce Allah'ın yanında kadr u kıymetini  değerini bilmek istiyorsan Yüce Allah'ın seni ne ile uğraştırdığına bak.
   Eğer seni kendi zikri ile
 uğraştırıyorsa,  bil ki O'da seni zikretmek ve anmak için bunu nasip etmiştir, çünkü yüce Allah bir ayet-i kerimede şöyle buyuruyor: "Beni anın ben de sizi anayım" Bakara suresi 152 ayet.
   Seni kur'an-ı Kerim'i okumak, tilavet etmek için, manasını anlamak Kur'an-ı yaşamak, Kur'an'a hizmet etmek ve neşretmek için,öğrenip öğretmek için meşgul ediyorsa,bil ki seninle
konuşmak istediği için bunu sana lütfetmiştir, çünkü Yüce Allah uzun bir kudsî hadiste şöyle buyuruyor : ' Kulum fatiha'yı okuyup da elhamdülillah rabbil alemin dediği zaman Yüce Allah hemen ona cevap verir ve buyurur ki :  Kulum beni hamd etti" 
İbni Hibbân : 776
   Seni taat ve ibadetlerle meşgul ediyorsa bil ki seni zatına manen yaklaştırmak ve sevmek çin bunu sana ikram etmiştir, çünkü bir kudsi hadiste  şöyle buyuruluyor : "kulum en çok bana farzları yaparak yaklaşır sonra nafileleri yaparsa ben onu severim"
Buhârî Hadis no : 6502.
   Eğer seni dünya ile, özellikle meşru olmayan kazançla,dünyalık ile meşgul ediyorsa, bil ki seni uzak tutmak için bunu sana vermiştir, Çünkü Yüce Allah imtihan için yarattığı dünyaya değer vermemiştir hatta 'Dünya Yüce Allah'ın indinde bir  sivrisinek kanadı kadar değeri olsaydı  ondan bir kafire  bir damla su içirmezdi İbni mace : 3334.
   Seni insanlarla, insanların ayıpları ve kusurları ile uğraştırıyorsa, bil ki sana değer vermemiştir,zira Ma'rufu kerhiden gelen bir rivayete göre şöyle diyor : Yüce Allah'ın bir kişiyi uzaklaştırdığının delili, o kişinin kendisine dünya ve ahirette i fayda vermeyen işlerle uğraşmasıdır.
   Seni dua ile tazarru ve niyaz ile uğraşıp duruyor ise bil ki istediğini sana vermeyi dilemiştir, Bu konuda bir şair şöyle diyor :
ولو لم تريد نيل ما ارجو واطلبه
من جود كفيك ماعلمتني الطلبا
Allah'ım mübarek ellerinin cömertliğinden (Fazlı kereminden ve hazinelerinden)  kereminden arzu ve isteklerimi  bana vermeyi istemeseydin senden istemeyi bana öğretmez din.
   O zaman ey ahiret yolcusu olan mümin kendine bak, ne ile meşgul isen, yüce Allah'ın indinde senin kıymet'in,makam ve merteben  onunla orantılı ve onunla münasiptir.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah, mübarek isimlerinin ve ismi A'zam hürmetine bizi  ve tüm mü'min kardeşlerimizi razı olduğun ve  bizi sana mânen yakınlaştıran,âhirette geçerli olan şeylerle uğraşmayı nasib eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

19 Aralık 2020 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.