BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

أى دل تو دمى مطيع سبحان نشدى
واز كار بدت هيچ پشيمان نشدى
صوف. وفقيه وزاهد ودانشمند
اين جمله شدى ولى مسلمان نشدى

   Ey gönül! Bir an olsun Allah'a ( gerçek) kul olmadın, işlediğin günahlardan dolayı hiç pişman olmadın.
   Sufî,fakih,zahit,âlim oldun ama, gerçek (bir) müslüman olmadın.
   Bütün insanlar yüce Allah'ın kullarıdır,ama kimi bunun farkında kimi değil,kimi. İnanıyor buna,kimisi de inanmıyor.
الناس أجناس والجنون فنون
İnsanlar ayrı ayrıdır, delilik te bir değil,bir çok çeşittir.
   Allaha kul olduğuna inanan ve bunun farkında olanlarda da bazı farklar vardır,kimi kalbi ve kalıbı ile, zihni ve düşüncesi ile,niyeti ve davranışları ile  kısaca her şeyi ile müslümandır Yüce Allah'ın şu ayette enredip ferman uyurduğu gibi :
"Ey iman edenler hepiniz birden silme girin" Bakara suresi 208 ayet.yani tam müslüman olun,İslam-ı Kamil olun, her şeyinizle müslüman olun,İslam'ın bütün şer'î kurallarını yaşamaya çalışın heva
ve  arzularınız,nefsiniz İslam'a tabi olsun keyfinize göre değil, Kur'an ve sünnete göre yaşayın.
   Böyle yaşayan bir insan kendisinden bir kusur sâdır olduğu zaman bir günah veya bir masiyete bulaştığı zaman, kalben ve dil ile pişman olur ki,bu pişmanlık, nedamet ve tövbe,bu  istiğfar Yüce Allah'ın hoşuna gider ve inşallah kabul buyurur.
   Bir insan Sufî olabilir, fakih ve alim olabilir, hatta Zahid olabilir sonuçta bütün bunlar islam dininin ölçülerine uymak zorundadırlar, bu hususta kimseye bir imtiyaz ve ayrıcalık tanınmamıştır.
    Herkes gerçek bir kul ve gerçek bir müslüman olmak zorundadır, hayatını buna göre yaşamalıdır, kaçamak müslümanlık, kenarda müslümanlık kâfî gelmeyebilir.
   Kafa bir yerde gövde bir yerde, beden bir yerde Gönül bir yerde ,islam'ın şu'su güzel bu'su değil,ben şuna inanıyorum ama şu kafama yatmıyor,böyle bir şey olabilir mi, böyle bir müslüman olur mu, buna gerçek bir kul, gerçek bir müslüman denebilir mi,bu kişi sofi  geçinsin,zahid geçinsin, alim geçinsin , fakîh geçinsin bir yanılgı ve bir yanlışın içindedir.
   Gerçek Bir müslümanın, gerçek bir müminin, gerçek bir kulun vasıfları kur'an-ı Kerim'de Resulullah efendimizin sünnetinde mevcuttur, ölçüer verilmiştir,bu ölçülere göre ölmeden önce Yüce Allah bizlere ve bütün kardeşlerimize gerçek bir müslüman, gerçek bir mümin ve gerçek bir kul olmayı nasip eylesin. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

12 Aralık 2020 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.