BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


كيف يطلب عند المهيمن منزلا
من كان يطلب عند الناس منزلا

   İnsanlardan bir mevki, bir makam, bir takdir, bir ilgi ve alaka bekleyen, ve umudunu buna bağlayan kişi, herşeyi gören ve gözeten, herkesin yaptığından haberdâr olan Muheymin yüce Allah'dan nasıl makam ve derece ister.
   Hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna inanan, rızkın,hayatın ve nefes'in iki dünya saadetinin ve her şeyin sahibi yüce Allah'tır diye bilen  ve buna iman eden bir mümin, gözünü, himmetini, Yüce Allah'ın dergahından, onun kapısından ayırmamalıdır.
   Yüce Allah'ın dergahı'nın kapısından ayrılmayana  kapı bir gün mutlaka açılacaktır şairin dediği gibi
من دق الباب يوشك ان يفتح له
Kapıyı çalana er geç kapı açılır, açılması yakındır.
Yüce Allah'ın kapısında beklerken  de mü'min şu şuur ve umud içinde olmalıdır!
لن ابرح الباب حتى تصلحوا عوجى
  و تقبلوني على عيبي و نقصانى فان قبلتم فيا عزي ويا شرفي وان ابيتم فمن ارجو لعصياني
   Allahım benim eğriliğimi düzeltinceye, ayıplarımla noksanlarımla beni kabul
edinceye kadar  ben senin kapından ayrılmam, eğer beni kabul edersen,en büyük İzzet en büyük Şeref budur, yok kapıyı bana açmaz da beni reddedersen  ben bu günahlarımla kime gideyim, bu isyanımla kime döneyim.
   İzzet ve zillet Yüce Allah'ın elindedir, dünyanın da ahiretini de izzeti yüce Allah'a bağlıdır aynı şekilde dünyanın ve ahiretin zilleti de Allah'ın elindedir, bir mümin yüce Allah'a güveniyorsa izzeti şerefi makam ve mevki dünya ve ahireti Allah'tan beklemelidir.
   Tasavvuf ehlinin, aşıkların,sevenlerin mezhebinde  örfünde, Allah'ı seviyorum diyenin ve ona yönelen bir kimsenin kalbinde Allah'tan başka hiç bir şey, hiç bir kimse olmamalıdır,Onun için şöyle demişlerdir :
حرام على قلب تعرض للهوى
يكون لغير الله فيه نصيب
   Allahın aşkına ve sevgisine baş koyan bir kalbin içinde Allah'tan başka hiç kimsenin nasibi olmamalıdır, bu, bu kavmin, tasavvuf ve aşk tarifesinin  mezhebinde ve örfünde  haramdır, caiz değildir,Bu,haram dinî ve fıkhî olan haram değildir.
   Yüce Allah bizleri ve tüm müminleri kapısından ayrılmayan,O kapıda umduğunu bulan, korktuğundan emin olan, yüce Allah'ı anan, her şeyi ondan uman, onu seven, ondan korkan, herşeyi ondan bekleyen, onunla ünsiyet bulan ve cenneti a'lâda mübarek cemalini temâşâ edecek olan bahtiyar kullarından eylesin. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
10 Aralık 2020 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.