BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bizden olmayanlara siz ister "ötekiler" ister hain, ister başka isimler bulun…

Bahse konu söylem yeni bir durum değil… Eskiden beri süregelen, genelde gücü elinde bulunduranlar tarafından gücünü korumak için kullanılan bir argüman…

Bu durumu daha çok gücü elinde bulunduran makam mevki sahipleri, kendi iç dinamikleri korumak için bir silah olarak kullanarak beraber yola çıktığı yol arkadaşları için “biz” ve “onlar” ayrımını kullanır.

Sorgulayan ,soru soran, araştıran hesap soran, eleştiren yanlışları gören, yapılan yanlışlara kayıtsız ve şartsız "evet" demeyen, fikir beyan edenler onların makamları için potansiyel tehlikedir…

Güç, para, iktidar ve bunları ele geçirene kadar herkese mavi boncuk dağıtan bu gruplaşma gücü eline geçirince bir anda değişiverir. Netice de şeytan ve dostları en çok “güç, para ve iktidarın” olduğu yerde yoğunlaşırlar.

Güç, insanı değiştiren, bazılarının Hz Ömer gibi adaletli bazılarının firavunun gibi kullandığı bir olgudur.

Gücün değerini bilemesen adil olmazsın. Güç, ahlaklı olunmazsa eğer, elinde bulunduranılar için bir zulüm aracıdır.

Ahlaksızlığın en zararlısı, gücün ve güçlünün ahlaksızlığıdır.

Adaletli kullanılmayan güç, tarihteki çatışmaların da temel kaynağıdır. Çünkü bu hali ile kardeşi kardeşe düşman eder…

Aynı düşünce, aynı partide, aynı grupta olanları bile birine düşman eder.

Bal arılarıyla eşekarıları arasındaki en büyük fark "güç ahlakı" farkıdır. Bal arıları kendilerine ya da ürünlerine yönelik tecavüz algıladıklarında haklarını korumak için düşmanı sokarlar ve hepsi de sokunca öleceklerini bilirler. Yani, balarılarının sokmaya karar vermesi, ölmeye karar vermeleridir.

Eşek arılarının ise böyle bir kaygıları yoktur. Onlar saldırganlık ve tecavüzlerini biraz da bu tabiatlarına borçludurlar. Kondukları ballardan onları kovalamaya kalkmanız başınıza iş açabilir fakat bu onları bal arıları gibi hayati bir riske sokmaz.

Peki, bütün bu gerçekler ortadayken, ikisi de "arı sınıfına giriyor", "ikisi de sokuyor", "ikisinin de iğnesi var" diye kim bal arılarıyla eşekarılarını aynı kefeye koyabilir?

Kim bizden, balarılarıyla eşekarıları arasında tarafsız kalmamızı isteyebilir?

Dahası, kim bizi bal arılarına karşı eşekarılarının yanında duranları; onların daha fazla sokup daha çok kovan yağmalaması için katkıda bulunanları affetmemizi, aldırmamamızı isteyebilir?

Bal arılarıyla eşekarılarını aynı kefede değerlendirmek, yapılabilecek en büyük eşekliklerden biri değilse, nedir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.