BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Uyaracaksanız önce ailenizi uyarın!

Çünkü Rabbimiz, “(Önce) en yakın akrabalarını/aileni/aşiretini uyar!” (Şuara, 214) buyurarak, İslam’ın emir ve yasaklarını uygulamaya önce evlerimizden, ailelerimizden ve yakınlarımızdan başlamamızı emrediyor. Çünkü İslam’ı kendi evlerine ve ailelerine hâkim kılamayanların başka evlere etki etmesi beklenemez.

Unutmayın! Ailemize ve çocuklarımıza hidayet verip İslam’ı evlerimize de hâkim kılacak olan Allah’tır. Bize düşen uyarı, gayret ve kararlılıktır.

Namaza davet edecekseniz önce ailenizi davet edin!

Çünkü Rabbimiz, “(Önce) ailene namazı emret ve sen de ona sabırla devam et” (Taha, 132) buyurarak, başta namaz olmak üzere bütün ibadetleri önce ailemize, eşlerimize ve çocuklarımıza emretmemizi istiyor. Namazı ailemize emredebilmemiz için de önce bizim namaza sabırla devam edip örnek olmamızı istiyor.

Unutmayın! Sizi örnek alacaksa önce çocuklarınız örnek alsın. Size, ahlakınıza ve İslami yaşantınıza hayran olacaksa önce eşleriniz size hayran olsun. İşte hakiki örneklik ve tebliğ budur.

Cehennem ateşinden koruyacaksanız önce ailenizi koruyun!

Çünkü Rabbimiz, “Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyunuz” (Tahrim, 6) buyurarak, cehennem ateşinden önce çoluk çocuğumuzu kurtarmamızı emrediyor. Çünkü insan kendi evi yanarken başkalarının evlerini kurtaramaz. Kendi kızı ve oğlu alevlerle boğuşurken başka çocuklara el uzatamaz.

Unutmayın! Bu büyük yangını söndüreceksek buna ilk önce kendi evlerimizden başlamak zorundayız. Önce kendi evlerimizdeki yangını söndürmeliyiz ki, başımızı kaldırıp başkalarının evlerine koşabilelim.

Tesettür ve iffete çağıracaksanız önce ailenizi çağırın!

Çünkü Rabbimiz, “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dışarı çıkarken örtülerini üslerine alsınlar” (Ahzab, 59) buyurarak, İslam’ın diğer emirlerinden olduğu gibi tesettür ve iffet emrini de ilk önce kendi eşlerimize ve kızlarımıza söyledikten sonra diğer kadınlara söylememizi emrediyor. Çünkü insanlara bir şey söylediğimizde onların ilk baktıkları yer, bizim hayatımızda ve ailemizde söylediklerimizi uygulayıp uygulamadığımız olacaktır.

YAZININ  TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.