BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ölüm karşısında ne yaparsak yapalım, muvaffak olmuş bir aktörden farkımız olmuyor.? vesselam.

?Gelimli gidimlli dünya / Son ucu ölümlü dünya? neylersin. Yahut Cahit Sıtkı?nın deyişiyle:

? Neylersin ölüm herkesin başında

Uyudun uyanamadın olacak

Kim bilir nerde nasıl kaç yaşında

Bir namazlık saltanatın olacak

Taht misali şu musalla taşında?

İşte, Abdurrahman Ayaz abinin cenazesinin ardından neredeyse tüm Seydişehir halkıyla beraber yıllarca görev yaptığı Alaylar Camii?nden Akyol?a giderken aklıma geliverenler?

Zaman zaman Cuma hutbelerinde cemaatsiz camilerin öksüz olduğunu söylerdi rahmetli, bana göre Alaylar Camii asıl şimdi öksüz.

Cuma hutbelerinde konuya göre usta bir kuyumcu titizliğiyle seçilmiş cümlelerini  hiç aceleye getirmeden tane tane  söyleyişini çok özleyeceğiz Abdurrahman Hoca?m.

Kalabalık arasında yürürken o, hiç aceleye getirmeden tane tane söylediğin cümlelerin gönüllerde çok derin ve güzel izler bıraktığını ardında saf tutan her yaştan her görüşten halkımızın cami civarına sığamamasından anladım.

Bir gönül eri olarak yaşadın,görevinin hakkını vererek güzel yaşadın;  şimdi binlerce gönüldesin.

 Görevini güzelce fedakarca yerine getiren her insana karşı  bir vefa duruşuydu, bir kadirşinaslıktı cenazende yürüyen binlerce insanın tabutuna dokunabilme, hiç olmazsa bu anda sana yakın olabilme yarışı.

Seni camide, cami dışında, çarşı Pazar her yerde vakar sahibi bir insan olarak tanıdım. Konuştuğum herkesten samimiyetine ve ciddiyetine dair peygamberimizin güzel ahlakıyla ahlaklananlara has hep güzel şeyler işittim. Bu, biz faniler için elde edilebilecek kazançların en güzeli ve de en makbul olanı olsa gerek.

 Seydişehir seni ebediyete yolcu ederken bir taraftan yüreğimi kaplayan acılar, Seydişehirlilerin gönlünde yer edebilmeyi  başarabilmiş olduğunu görmekten doğan garip bir sevinçle yer değiştirirdi durdu.

Duygular böyle durumlarda tam bir meddücezir hali arz ediyor.

ölüm karşısında yapabileceğimiz en iyi şey güzelce sükut etmek iken bunu da beceremiyoruz çoğu zaman.

İnsan nihayet zaafları olan bir varlık. Ve bu varlığın dünya yolculuğunu Yahya Kemal, Mehlika Sultan şiirinde şöyle ifade eder:

?Bu emel gurbetinin yoktur ucu

Daima yollar uzar, kalp üzülür

Ömrü oldukça yürür her yolcu

Varmadan menzile bir yerde ölür?

Bu gerçek gönül erleri için tabi ki farklı.

Abdurrahman Hocam, sen Şeydişehirlinin gönlünde ebediyen yaşayacaksın.

Mekanın cennet olsun.        

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.