BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Son zamanlarda İnternet sitelerinde ?Nefes? adında bir filmin fragmanı dolaşmaktadır.

 

Eski Türk Filmlerinde; filmin konusu ile alakalı olsun ya da olmasın, filmin belli bir bölümüne; ihtiyar, saçı sakalı bir birine karışmış,  siyah cüppeli, elinde 99'luk tespih bulunan, onun bunun karısına,  kızına göz diken, ona buna büyü yapan, yeniliklerin önünü tıkayan, cemaati camide azarlayan, genellikle; görevi ?köylüleri ardına takıp yağmur duasına çıkmaktan ibaret? kabul eden, "Ca ceyli cala cula, cumbur ceyli cap cup" şeklinde eğitim(!) vermeye çalışan, önüne gelene parayla muska yazan bir imam figürü yerleştirirlerdi.

 

O tarihlerde bu hareketler prim yaparmış demek ki. Çünkü sanatçı geçinen bazı zevat, prim yapacak argümanları bulmakta hiç zorluk çekmezler.

 

            Bu ?imam figürü? güya orada İslam'ı temsil ederdi. Figür tiplemesi, filmin o bölümünde sahnede görünür görünmez, salonunda büyük bir uğultu şeklinde "yuuuuhhhh!!" sesleri duyulurdu.

 

Hâlbuki eli ayağı düzgün, yakışıklı, bilgili, becerikli, konuşmalarıyla halkı ardından sürükleyebilen, cumhuriyeti seven, vatanı ve milleti için canını verebilecek nice saygın din görevlileri hem de devletimizin memurları olarak her yerde görev yapıyorlardı. Ama ille de işlerine gelen figürü kullanıyorlardı film yapımcıları.  
 
           
Şimdi film yapımcıları yeni bir figür buldular. "Cahil, "şamar oğlanı", "dünyadan habersiz" , "olsa da olur, olmasa da olur kabilinden, fazladan maaş alan", "eğitim zayiatına aday" bir figür var karşılarında. 
 
           
Bu film yapımcıları, şimdi o imam figürünün yerine, Milletimizin gözbebeği Kahraman Ordumuzun ?bel kemiği? astsubayı ikame etmeye çalışıyorlar. Bu duruma hiç kimsenin de sesi çıkmıyor. 

 

Bir zamanların batırılan onlarca bankasındaki kötü yönetimin eseri olan ve milletimizin fertlerinin alın terleriyle biriktirdiği tasarrufları batırıp, adına da ?görev zararı? diyerek işin içinden çıkmaya çalışanların tutumuna benzer tutumlar sergilenmektedir. Lafın nereye gideceği düşünülmeden; ?ölümden?, ?öldürmeden? bahsedilerek adına da ?eğitim zayiatı? denilerek duruma kılıf hazırlamaya çalışan bir ?filimci? var karşımızda.
 
           
Sanki vatanımızın  semalarında, düşmana korku veren uçakları faal tutan onlar değillermiş gibi, sanki kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda, teröristlere korku veren silahları, teçhizatları faal tutan bilgi küpleri, emektarlar onlar değillermiş gibi, sanki Somali korsanlarının korkulu rüyası olan gemilerimizi yüzdüren onlar değillermişler gibi, sanki o film yapımcılarının rahat yaşamalarını temin için en fazla şehit veren onlar değillermiş gibi, sanki en az bir yabancı dil bilen, en az bir yüksek okul fakülte bitirenler onlar değillermiş gibi, sanki genellikle çocuklarını 6 ayda bir kez görebilenler, sanki eşi doğum yaparken bile dağlarda çarpışanlar onlar değillermiş gibi? 
 
           
Sayın ?filimci?; film çevirmeyi bırak da gerçeklere gel. Yaptığın filmler insanımıza, özellikle de askerimize moral ve motivasyon yüklemeli? Yüklemeli ki sizler de rahat rahat ?filim? çevirebilesiniz.

 

'NEFES' miş... Senin bu topraklarda aldığın her nefesin bedelini aşağıladığın o yiğitler ödüyor.

 

Onlar da; Milletimizin bağrından çıkan; Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin asli unsurlarıdırlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.