BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yine sendin ortalığı kasıp kavuran. Yine sen germiştin Ülkemi... Yine sendin her mikrofonu kaptığında avazın çıktığı kadar bağıran. Sendin her gün birilerine saldıran. Sen sussaydın eğer, uzlaşsaydın milletle; o 5000 fidan devrilmezdi, yıkılmazdı koç yiğitler,  sönmezdi ocaklar.

 

30 yıl sonra yine sahnelerdesin. Ağzına geleni salıveriyorsun. Hep sen haklısın, hep senin dediklerin kanun. Sensin doğruluk abidesi. Vatansever sensin, ?uğruna can verensin?. Sensin dini bütün? Sensin bu vatanı kurtaran. Kurtuluş Savaşını sen kazandın. Yedi Düvel?i korkutan sendin. Atatürk senin akrabandı. Sen kurdun Cumhuriyeti. Namaz senden sorulur, camiler senden? Cemaat sensin. Sana göre; kimi zaman, Milletin yarısı ?imansızlar ordusu?? kimi zaman da ?yarısı cennetlik?

 

Sen çık kürsülerde nutuk çek millete. Kimi zaman ?cehaletle? suçla, kimi zaman ?bir kilo bulgura şerefini sattır.? Sensin ?cahilse? bu milleti cahil koyan. Sensin ?fakirse? bu milleti fakir bırakan. Sensin bu milletin arasına nifaklar sokan. Sensin beş yılda bir onu hatırlayan.

 

Seçim kazansan ?baş tacıdır? onlar. ?Demokratlığın kitabını yazanlar? onlar. Taltif senden, teşekkür senden, yağcılık, el ovuşturmalar senden. Koltuğa kadar ?en büyük onlar?, koltuktan sonra yerin dibine soktukların yine onlar.

 

Sen milletsiz nesin? Biliyorsun ki bir hiçsin. Varlığını millete borçlusun, nefes alışın bile onun elinde.

 

Sıkıyı görünce; darbe dönemlerinde yapılanlara övgüler düzen, sesini kesip köşene çekilen sensin. Etkisi kaybolunca küheylan kesilen, bu defa da verip veriştiren, efelenen yine sen... Kahramanlıklar dönemin; darbe etkilerinin dışındaki zamanlardır. Kükre kükreyebildiğin kadar.

 

Anketlerde en güvenilmezlerin başını çeken sen... Senden bahsedilince milletin yüzünün hangi şekillere girdiğini görebiliyor musun? Milleti yanında görünce açılan güllerin,  mağlubiyetinde neden soluveriyor. Demokrasi havariliğin neden bitiveriyor?

 

Bırak milletle oyun oynamayı, bırak yapamadığın işte ısrar etmeyi. Bırak milletimi bir birine düşman etmeyi. Bırak o milletin yetkisiyle efelik yapmayı. Bırak onunla bununla paslaşmayı? Bırak milleti sıkboğaz etmeyi.

 

Ya bırak oraları, ya da çekil sahneden. Milletin kafasını karıştırıp durma. Millet ile dalga geçme. Millete saygıda kusur etme. Milletin hizmetkârı olduğunu unutma. Milletin, senin efendin olduğunu unutma. Ya yaptığın işi doğru dürüst yap, ya da terk et oraları.

 

Millet senden kavga değil hizmet bekliyor. Millet senden icraat bekliyor. Milletin, defalarca vermiş olduğu derse çalışmayıp, bir de zeytinyağı gibi üste çıkmayı bırak. Millet her şeyden haberdar, millet seni izliyor. Notunu hazırladı, kara kaplı deftere yazmak üzere.

 

İnşallah anlarsın da kara kaplı defter önüne gelmeden önce, kendine bir çeki düzen verirsin. Ya gerçekten milleti sevdiğini, gerçekten vatansever olduğunu, gerçekten mensubu bulunduğunuz inancın gereğine göre hareket ettiğini millete gösterirsin ve müreffeh bir Türkiye?nin önündeki engelleri kaldırmaya, milleti memnun, mutlu, huzurlu yapmaya katkıda bulunursun ya da millet senin huzurunu kaçırtır. Çünkü her bir değeri onu ikna etmek için kullanıyorsun. Onu ?cahil? sayıp hem de ondan rant elde etme peşindesin.

 

İş işten geçmeden benden sana ufak bir hatırlatmadır bunlar. Yine de sen bilirsin. Eğer yarın ağlamaya sızlamaya başladığında, beni karşına geçip sırıtırken görürsen kızma? Bu hakkını kaybettiğini hatırlatırım o zaman.

 

Karşına geçip sırıtacağımdan emin olabilirsin. Bu görevdir ve boynumun da borcudur bilesin POLİTİKA!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.