BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yavuz Sultan Selim?in son vezir-i azamı Piri Mehmet Paşa sevilip takdir edilen bir devlet adamıdır, ama huzursuzdur. Çünkü; hataları affetmeyen padişah bir gün gazaba gelip kellesini alabilirdi. Paşa bir gün padişaha şöyle dedi: ?Padişahım! eninde sonunda bir bahane ile beni öldüreceksiniz, bari hemen bir gün evvel bunu yapmanız münasiptir?.Yavuz?un cevabı şöyledir: ?Ben de böyle düşünüyorum, lakin yerini dolduracak adam bulamıyorum?.

     Bugün padişahlık yok, demokrasi var.Partileri iktidara getiren de iktidardan düşüren de millettir.

     2009 yerel seçimlerinde seçmen iktidara gerekli mesajı verdi.Ak Parti de sadıkmış gibi görünen ama liyakati olmadığı için konumundan yararlanıp fırıldaklar çeviren bölge siyasetçileri yüzünden, Ak Partinin oyları düştü. Lakin yerini tutan başka parti göremediği için Ak Parti ile ?yola devam? dedi.

     Gel gör ki Ak Partinin seçmeni tahkir edildi, aşağılandı. Laiklik ve irtica bahane edildi-kapatma davalarıyla- lider ve partisinin ayağına çelme takıldı. Rejim bahane edildi sırtında yumruk, yanağında tokat hiç eksik olmadı. Muhalefet ise sorunların çözümü için alternatifler sunmak, eleştiri getirmek, yanlışları söylemek yerine toplumu ayrıştıran gerilimleri tırmandıran, söylemleri tercih etti. Sırf Ak Partiye inat olsun diye yapılan her şeye karşı çıkıldı. Sözlü şiddetin en acımasızı uygulandı. Alçaklıkla, vatan hainliğiyle bile itham edildi. Siyasi husumetler o kadar güçlenmiş ki; sahtekâr, riyakâr ve münafık olmakla bile suçlandı. Kısaca Ak Parti liderine söylenmeyen kötü söz, takılmayan yafta kalmadı.

     Bu kadar esip gürleme ile tehditler savurmakla sorunlar mı çözüldü?. Çiğnenen haysiyet, şeref ve iadei itibar mahkemelere havale edildi.Yazık! Çok yazık!.Siyaseti ahiret alemi ölçülerine göre yapmak isteyenlerin Allah yardımcısı olsun.

     Önceki yıllardaki gibi millet artık takım tutar gibi parti tutmuyor.

      Referandumda partiler değil, anayasa değişiklik paketi oylanacak. Seçmen sağduyu ile karar verecek.

     Sağduyunun aklı çoğunluğun aklıdır.

     Sağduyunun sesi çoğunluğun sesidir.

     Sağduyuya sahip seçmen, çatışmadan yana değil uzlaşmadan yanadır.

     Sağduyuya sahip seçmen, demokrasinin gereği olan diyalog ve hoşgörüyü, geçimli olmayı, insafı, vefayı merhameti önemseyen siyasetçileri ve siyasal yaklaşımları tercih edecektir.

    

     Sağduyulu seçmen milli iradeye saygı ve demokrasinin daha da güçlenmesi için referandumda EVET diyecektir.

                         

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.