BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Her bayram olduğu gibi bu bayramda trafik kazaları,  kaçan kurbanlık boğaları kovalama, bayramın genel gündemini belirlemiş oldu.

Binlerce büyükbaş hayvanı bulundukları yerlerden şehirlere naklediyorsunuz  ve birkaç dana ipten kurtulup kaçıyor, medya  işi gücü bırakıp  havadan, karadan, denizden, danaların, peşinde  koşuyor ve saatlerce  o görüntüleri izlettiriyor.

 Allaha şükür O bildik görüntüler her geçen yıl biraz daha azalıyor, her geçen sene diğer yıllara göre çok daha tertipli,   daha düzenli hale geliyoruz ama medya yine yapacağını yapıyor.

Bayram öncesi et fiyatlarını şişirip te bayramda kurbanlıkların elde kalmasında en büyük payın yine medyada olduğu  unutmamak lazım..

?..

 Bayram ziyaretlerimizin konusu ise belli; o sıkıcı gündem sen ne kestin, nerde kestin kaç kilo çıktı ,etin kilosunu kaç paraya mal ettin?

 

Daha fazla et hesabı veya etin kilosunu daha ucuza mal etme hesabı  tüm değerlerin önüne geçmiş.   

 Yurdunda yuvasında yaşlı annesi ve babası garip garip onların yolunu beklerken o  daha  ucuza  mal edebilmenin derdinde.

 

Ailecek  yaşanacak coşku  kurban  edilerek, paket sistemi ile  parasını yatırıp ta  ertesi gün poşet halinde  aldığın kurban  kesme adeti her geçen gün  yaygınlaşmakta ..

 

Bayram münasebeti ile verilen tatillerin senelik izin gibi olması nedeni ile bayramların ruhu unutulup turistik geziye dönüşür hale gelmekte?

 

Alt katta kurban kesenlerin üst katta kurban kesemeyen komşusundan haberdar olamayacak kadar yalnızlaşan toplum?

?

 BAYRAMDA  HİÇ KONUŞULMAYAN..


Hiç konuşup tartışmadığımız bayramın ulusal ve uluslararası planda, maddi faydaları konusu, içeride ve dışarıda yoksullara sağladığı destek ve toplumsal barış ve kaynaşmaya olumlu katkısı üzerinde durmayız.

Kurban, "yakınlaşmak" anlamına geldiğini Kurbanının, başta Allah'a, kendisine, tabiata, canlıya, cansıza, her şeye karşı yabancılaşmasının önüne geçmek için bir ibadet olduğunu hiç gündemimiz olmasa  bayramlar rahmettir coşkudur?.

?

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.?

Kurban  bayramı münasebeti ile birçok gönüllü kuruluşumuzdan binlerce genç ve yaşlı  gönül eri  kardeşimiz mazlum halkların yardımına koşuyorlar.

Bu kuruluşlardaki kardeşlerimiz sıcak yuvalarını bırakarak Kurban Bayramı?nda yardım severlerin emanetlerini dünyanın öbür ucundaki mazlumlara, ihtiyaç  sahiplerine  ulaştırması  bizleri fazlası ile  memnun etmekte  ve duygulandırmakta.

Türkiye de  ve  dünyada Kurban   organizesi  yaparak  bu güzel manzaraları bizlere yaşatan tüm kurum kuruluş ve kişilere şükranlarımı sunuyorum.

İnşallah bir gün bizlerde bu hizmetleri yapabilmenin hazzını yaşarız

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.