BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnsana yapılan yatırıma ?peygamber yatırımı? derler büyüklerimiz. Çünkü peygamberlerin tek yatırım aracı vardır ?İnsan? . Tarih   boyunca  tüm  peygamberler yatırımlarını insana yaptı, önce insan, sonra insan, sonra yine insan...

Yatırımını insana yapanların yatırımları  hiçbir  zaman  boşa gitmedi. Eğer ?adam gibi? yapılmışsa  bu yatırımlar  değil  yaşadıkları zamanı çağları değiştirdi  yaptıkları ile.

 1985  yılında  Seydişehir?e ilk  geldiğimde cebindeki  ekmek  paralarını  vererek aldıkları videolarla  kapı kapı dolaşıp  insana yatırım yapan  kişilerle  toplum  dalga geçerek  Erbakancı  diyordu.

 Hiçbir dünyalık hesabı olmadan gecesini gündüzüne katarak  mücadele eden  bu insanları toplumdan   şekil   olarak ayıran en büyük özelliği  düşünce  dünyaları .

Zamana ve çağlara karşı  mücadele  ettiler yılmadılar  morallerini bozmadılar  ve sürekli çalıştılar .

Onlar  görmüşlerdi  milleti , millet yapan değerlere karşı savaş  açanları ve  bu değerleri yok etmek için sistemli şekilde  asimile  etme projesi uygulayanları.

O zaman  yapılacak  tek şey vardı  millete,   samimi bir şekilde   değerlerini hatırlatmak.

Kapı kapı,  sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy,  kasaba kasaba  dolaşarak   toplumdan  saklanmış , toplumla  yabancılaşmış değerlerlerini topluma tanıtmak için mücadele  etmek gerekiyordu.

İşte  Erbakancı denilen  yaşları bayağı ileri ,  ak sakallı piri fani  insanlarda  bunu yapıyorlardı.

 Belki çok güzel hitap edemiyorlardı , çok fazla   anlatamıyorlardı ama ; güzel konuşanların kasetlerini izlettirip , kitaplarını dağıtarak   ülkenin dört bir yanında  bilinçlenme  mücadelesi  başlattılar.

 Hiçbir hesabı  olmadan ,gelecek nesillere doğru  bildiklerini  ulaştırma gayreti içerisinde ki , bu güzel insanların,  güler yüzlü insanların gayreti ni  Allah  ziyan etmedi.

Bu düşünceler  kısa   sürede  halkın vicdanlarında  kabul gördü  ve her geçen gün  büyüdü .

O  düşüncenin  yetiştirdiği  neferler okudu yazdı,Doktor oldu, Mühendis oldu, Avukat oldu,

Başkan oldu,  Başbakan oldu ,Cumhurbaşkanı oldu.   Bu insana  yapılan  yatırımın sonucuydu.

 Tabii ki  tüm zamanlarda  olduğu gibi ,samimi olanlar oldu , menfaat için koşanlar oldu,   makam için  gelenler oldu .

 Ama  bu  mücadele  kendi sınırlarını ve bu mücadeleyi  başlatanların  ufuklarını bile  aştı .bir dönem geldi ve  hızla  gelişen bu düşünce  yapısını   başlatanlar  bile  ayak uyduramadı gelişen bu yeni düşünce yapısına..

?Olaylara  bir parti liderinden  öte Türkiye de büyük yürüyüş ü başlatan insanın mirasın bu olduğu idrakiyle bakın..?

 Son yaşanan olaylara bakın dünyaya bakın  onun vefatından sonra  söylenenlere  bakın , itiraflara  bakın .

 Hani nerde  80 yıldır bu milleti asimile  etmek için çalışanlar, hani nerde   bu milletin milli ve  dini  değerlerine  savaş açanlar ,hani nerde 28 şubatçılar , hani nerede  bu milletin  karşısında  duracağını  zannedenler?

 Nerde bu ülkenin insanlarını mahalle mahalle, sokak sokak birbirine düşman edenler? Milletin yarısını devlet düşmanı ilan edenler?   

Bu mücadele  bir uyanış   ve  diriliş mücadelesiydi  kim bu uyanışı  başlattıysa   tarih boyunca  hep mücadelelerinin karşılığını buldular.

Bu ülkede  bir uyanış  projesi başlatan  Sayın  Necmettin Erbakan  hocamızda her fani gibi  rabbine yürüdü.  Rabbim ondan razı  olsun ,mekanı cennet  olsun..   

Diyorum ki  ?gidene bakın  neyin kalıcı  olduğunu?   daha   kolay anlarsınız.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.