BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Birkaç gün önce, Sayın Başbakanı televizyonlarda izlerken, sarf ettikleri bir söz oldukça ilgimi çekti. ?Geçtiğimiz seçimler öncesinde, kendilerini aday listelerinin gerilerinde görenler, bu sıralardan milletvekili seçilemeyecekleri sonucuna vararak, seçim çalışmalarına derhal son verdiler. Seçim gerçekleştikten ve kendilerinin seçildiklerini öğrendikten sonra da utanmadan ve sıkılmadan gelip bu koltuklara oturuverdiler.? Evet, Sayın Başbakan tam da bu şekilde cümleler sarf etti.

 

Bu cümleleri duyunca, sanki bu davranışı kendim yapmışçasına utandım, sıkıldım, soğuk soğuk terler döktüm.

 

?...çalışmadılar ama seçildiklerini görünce, utanmadan sıkılmadan, gelip bu sıralara oturuverdiler.?

 

Sayın Başbakan bu sözleri kimler için sarf etti, kimler aday listelerinde seçilemeyecekleri sıralardan memnun olmadıkları için seçim çalışmalarına son verip evlerine döndüler ve seçim sonrasında milletvekili seçildiklerini öğrenince, TBMM?ne gidip, milletvekili koltuklarına ?utanmadan ve sıkılmadan? oturdular ben bilmiyorum.

 

Bildiğim tek bir şey var; itham çok ağır, yapılan eylem etik değil, netice vahim.

 

Bir seçmen olarak, bir  vatandaş olarak hem de 12 Haziran?da yapılacak seçime kadar etkili ve yetkili bir makam olan ?seçmen koltuğu? nda oturan; hatırı sayılır, itibarı kuvvetli, selam verilir, selamı alınır, sözü dinlenir, kararına hürmet edilir, ayağına gidilir, kapısı çalınır, hal ve hatırı sorulur birisi olarak, aday adaylarımıza da, daha sonraki süreçte adaylarımıza da listenin hangi sırasında olurlarsa olsunlar, sanki birinci sıradaymışçasına çalışmalarını, koşturmalarını, ter dökmelerini tavsiye ediyorum.

 

Yoksa Sayın Başbakanın söylediği gibi, herkes kendi liderinden; ?bulundukları sıralardan memnun olmayanlar, seçim çalışmalarını derhal bırakıp evlerine dönmeyi tercih ettiler. Seçim yapılıp, seçildiklerini görünce de utanmadan, sıkılmadan gelip bu koltuklara oturuverdiler? şeklinde, altından zor kalkılır bir sözün muhatabı olabilirler.

 

En azından 12 Haziran?a kadar; ?hatırı sayılır, sözüne ve kararına itibar edilir? bir vatandaş, bir seçmen olarak benden hatırlatması.

 

12 Haziran Seçimlerine kadar bütün seçmenler; ?itibarlı, sözüne güvenilir, hatırı sayılır insanlardır? biline?.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.