BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Olayı Hakkı Balcının ? http://www.seydisehirhaber.com/yazar_1813_45_?COK-KORKTUM-VEKİL.html ? köşe yazısından ve www.seydisehirhaber.com sitesinin yayınladığı kınama mesajından okudunuz.

Bir daha aynı şeyleri tekrar ederek vaktinizi almak istemiyorum.

Konu ile alakalı söylemek istediğim birkaç cümle var bunu da sizinle paylaşmak istedim.  Olayı ilk duygumda gazeteci refleksimle bu kadar olmaz dedim.   Sırf Görüşlerinden dolayı susturulmak istenen köşe yazarına yapılan bu müessif olayı  kınıyorum.

Biz Anadolu çocuğuyuz bir insanla yola düşersek o yolda başımıza gelecek tüm olumsuzluklarda her şeyimizi paylaşırız, birimize yapılan iyi veya kötü ne olursa olsun tüm yol arkadaşlarına yapılmış biliriz. Bu şekilde büyüdük ve arkadaşlarımızı da hep bu meyanda seçtik.

Bizi yarı yolda satan koyup kaçan ve o yolda biz dövüşürken sıvışan, kavga bittikten sonrada ortaya çıkanlarla yol bitemeden arkadaşlığımız bitmiştir. 

Bu düşünce Anadolu?da yetişen birçok insanın ortak görüşüdür ve tarih boyunca da böyle olmuştur.

Bu açıklamadan sonrada gelelim mevzu ya.

Şimdi üç kişi her hangi bir yerde yürüyor üçü de gazeteci kimliği var , artı  birde gazeteciler cemiyeti başkanı.

   Akşam gezerken bir siyasi partinin seçim bürosuna çağrılıyorsunuz,  bu ille de seçim bürosu da olmayabilir başka bir yerde olabilir.  Gazeteci kimliğinden dolayı başkanı olduğunuz cemiyetin üyesi birine ve onun şahsında ?gazetecinin en doğal hakkı olan eleştiri hakkını kullanan tüm köşe yazarlarına hakaret ediliyor?, tehdit ediliyor, aşağılanıyor.

Her şeyden önce delikanlı bir Anadolu çocuğu olarak yol arkadaşına sahip çıkman sizden beklenen bir davranış!

  Yol arkadaşınıza yapılan hakareti kendinize yapılmış olarak kabul edip ona göre tepki vermeniz gerekir. Haydi, bunu geçtik ortamı yumuşatmak için orada yapmadınız veya gücünüz yetmedi yapamadınız.

Gazeteciler cemiyeti başkanı olarak bu yapılan davranışa bir açıklama ile tepki koymanız sizden beklenen en doğru davranış.

Şimdi size soruyorum sayın çok değerli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı;

O cemiyet niçin vardır? 

Bundan önce aynı davranışın başka bir gazeteci arkadaşımıza yapıldığını çok iyi biliyorsunuz. O zaman da o arkadaşımızın hakkını savunmadınız, savunamadınız hiçbir tepki koymadınız.

Şimdi yanı başınızda birebir şahit olduğunuz ve yönetim kurulu üyenize hakaret ediliyor, yine tepki göstermediniz.

Sizin göreviniz ne!

Cemiyet olarak gazetecilik ilkeleri doğrultusunda cemiyetin ve üyelerine yapılan saldırılarına karşı onların haklarını ve onurunu korumak değil mi? 

Eğer cemiyetin böyle bir işlevi yoksa o cemiyetin bizim bilmediğimiz başka  gündemi mi var?

Yoksa tepki göstermeniz gereken kişilere  karşı diyet borcunuz mu var?.

Sizin bünyenizde bulunan ajanslarının elinizden alınmasından mı korkuyorsunuz.

Veya Pazar günü yapılacak seçim sonuçlarına göre mi açıklama yapacaksınız.

Sayın başkan;  o mütevazi tavrınızla her karşılaştığımızda  bir isteğin var mı diye  soruyorsunuz  işte  o soruya bir kerede  buradan cevap veriyorum .,

 

 Ya bu mesleğin ve meslektaşlarının haklarını ve onurunu koru ya da istifa et!

 

Hakkı bey size de söylemek istediğim bir cümle var.  

Eğer   yönetim kurulu üyesi olduğunuz  gazeteciler  cemiyeti sizin ve tüm gazetecilerin  onurunu koruyacak bir  açıklama yapamıyorsa   gazeteciler cemiyeti de, sizinde yönetim kurulu üyeliğinizde  tartışılır demektir.. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.