BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Utanalım ey insanlık!

 

Bir müddetliğine; işimizi gücümüzü bırakalım; yemeyelim, içmeyelim, gezmeyelim ve sadece utanalım. Geçmişte, çocukluğumuzda yaptığımızı yapalım,  utanmayı bir hatırlayalım.

 

Utanmayı unuttukça kaybediyoruz. İnsanlığımızı, ahlâkımızı, onurumuzu, kaybediyoruz. Şimdi bunları kaybediyoruz, yarın nelerimizi kaybedeceğimizi düşünmüyoruz.

 

Her meseleyi bir yana bırakıp, üç beş bin oyu kendi cebimize koyabilmek uğruna, üç beş belediye başkanlığı kazanabilmek uğruna, koltuklarda oturup tepelerden bakabilmek uğruna birbirimize yaptıklarımızdan utanalım.

 

Utanmak meziyettir, utanmak asilliktir, utanmak insanlığın tanımındandır.

 

Biz bu muyuz ey milletim? Sahi bize; sırf, vurdumduymazlıklar, aymazlıklar, ayaklara ip takmalar, çekememezlikler, kıskançlıklar mı öğretildi?  Allah bizi böyle mi yarattı ey insanlık? Yoksa biz mi sonradan kendimizi bu hale getirdik? Bir an olsun düşünelim ve çıkan sonuçtan utanalım.

 

Dünyayı kendi menfaatleri uğruna nizama sokmak için; bebeklerin, kadınların yaşlıların üzerine bomba yağdıranların utanmazlıklarını haykırmak adına utanalım. Elimizin kolumuzun bağlı olmadığını göstermek uğruna utanalım.

 

Kendilerinden bir tek canlının bile burnunun kanamasını, dünya savaşlarının sebebi sayanların, demokrasi ve insan haklarını yalnızca kendileri için var sayanların, katledilen insanların kanları üzerine politika üretenlerin; kanı akıtılanların değil, kan akıtanların yanında yer alan Batı?nın yüzüne, utanmazlıklarını vurmak adına, gelin onlar adına da biz utanalım.

 

  Her Allah?ın günü bir birlerine olmadık iftiraları, olmadık hakaretleri reva görenler nerelerdesiniz? Dünyaya mesaj verebilmek adına, PKK illetinin insanlık dışı saldırılarında canlarının 20 yaşındaki parçalaraını kaybeden anaların yüreğini serinletmek adına utanalım.

 

Yemeyip yedirdiği, giymeyip giydirdiği,  canından kıymetli bildiği halde vatan ve milletin namusunu korumak için Hakkari?nin dağlarına saldığı yiğidini, kahpe kurşunlarla kaybeden babaya moral verebilmek adına, acılarını paylaştığımızı gösterebilmek adına, Türk Milleti?nin onlarla birlikte olduğunun mesajını verebilmek adına, hiç olmazsa bir saatliğine, parti liderlerimizin tamamı bir araya gelip, bir masa etrafında toplanamazlar mı? Toplanmazlarsa eğer, gelin onlar adına da biz utanalım.

 

Ey birbirlerine, hiç olmazsa böyle bir milli meselede bari destek olması gerekenler! Ey ülkenin problemlerini çözmeleri için yukarılara çıkardığımız, başımızın üstüne koyduğumuz devlet adamları! Binlerce lira maaş vererek meclise gönderdiğimiz temsilcilerimiz! Eğer utanmasını beceremiyorsanız zorlanmayın, sizin adınıza da biz utanalım.

 

Yıllarca okkası beş para etmez meselelerle vakit geçiren yöneticiler! Ülke meselelerin en son sıralarında yerlerini alması gereken konuları ülke meselelerinin en başına koyup terörü göz ardı eden politikacılar, bürokratlar! Gelin bu yaptıklarınızdan utanın. Utanmazsanız onun için de biz utanalım.

 

Türk demeden, Kürt demeden, çocuk demeden, kadın demeden, önüne geleni katledenler! Utanmak diye bir mefhumdan haberiniz yoksa eğer... Eğer hayatınızda hiç duymadıysanız böyle bir hasleti, size öğretmemişlerse bunu, onu size öğretemeyenler adına da biz utanalım. Gelin ağlanacak halimize gülmeyelim.. 

 

Eğer; ?ağlamıyorsak bile, gülmekten utanalım?

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.