BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

?Neden Aday Oldum?? diye soruyor ve cevabını hemen veriyor,  S.Ü Rektör Adayı  Prof Dr. Mustafa Şahin...

?Üniversite, yükseköğretimin sadece öğrenme ve araştırma kalitesinin iyileştirilmesi için değil, aynı zamanda bilginin, küresel yüksek öğretim pazarında rekabet yeteneğini artırmak olarak tanımlanmaktadır. Selçuk Üniversitesini; ?Bir Dünya Üniversitesi Olmak? hedefine ulaştıracak; deneyim, bilgi, enerji, kararlılık, özgüven ve fedakarlık duygusuna haiz olduğum ve ekip çalışmasının kalıcı başarıyı sağlayacağına inandığım için Selçuk Üniversitesine Rektör Adayı oldum.?

                Yılardır yayınlanan; ?dünyada ilk 500 üniversite? listelerinde gözüm hep bir Türkiye Cumhuriyeti Üniversitesi arar durur. Heyecanla göz gezdirdiğim listenin sonunda hep bir hayal kırıklığı yaşarım. İşte bu yüzden Prof Dr. Mustafa Şahin Hocamızın çizdiği vizyonda benim ve Türk Milleti?nin özlemlerini giderecek önemli ve iddialı hususlar  vardır.

                ?Mustafa Şahin? ismini, yıllardır başkalarnın anlatımlarından duymakla birlikte son zamanlarda da kendisinin biyografisini inceleme fırsatı buldum. Zaten ?görüntüsü, kişiliğini fazlaca ele veriyor.? Ama sadece fotoğraflarından bu kanıya varmak da elbette ilmi bir veri olmasa gerektir.

                Mustafa Şahin Hocamızla muhatap olup da onun kişiliği hakkında negatif bir düşünceye sahip bir tane bile insana rastlamadım. Mustafa Şahin ulaşılması mümkün bir şahsiyet olarak hafızamda yer etti. Asık suratlı bir karakter çizen devlet erki, vatandaşını azarlayan, onu hor gören, ?bugün git yarın yine gel? emrivakisi meşhur bir profil çizer ezelden beri. Devlet kapısına gitmekten çekinen, ?ben oraya gidince mutlaka azarlanırım, itelenirim? korkusu yaşayan vatandaş için Mustafa Şahin portresi ideal bir portredir. Açıkça ifade etmek gerekir ki;  tarihi süreç içinde vatandaş devlet ilişkisi hep bu ?asık surat sendromu? yüzünden bir türlü verimli bir noktaya getirilememiştir.

                Prof.Dr. Mustafa Şahin ismi, hep kulaktan dolma bilgilerle hafızama nakşetmişti. Bu nakışı berraklaştırmak, desenleri belirginleştirmek , geçen haftaki Seydişehirhaber ailesi ile birlikte Mustafa Şahin Hocamızı ziyaret ettiğimiz güne kısmet oldu. 

                Konya merkezde bulunan çalışma bürosuna ulaştığımda, orada hep güleryüzlü insanlarla karşılaştım. Bu durum; Perşembenin gelişini haber veriyordu sanki. Asıl karakterle yüz yüze tanışmadan evveli, bürosunda karşılaştığım insanların tavırları zaten durumu açıklar mahiyetteydi. İçeridekilerle hasbıhal ederken Mustafa Şahin Hocamız da teşrif ettiler. Kendileriyle bir saatten fazla sohbet ettik.

                ?Ben ulaşılamaz bir insan değildim zaten.., Rektör seçilmem halinde de aynı kalmaya devam edeceğim? demesi kafamdaki bütün soru işaretlerine cevap niteliğindeydi.

                Bir hemşehrisi olarak Prof.Dr. Mustafa Şahin Hoca?mızın rektör seçilmesi halinde hem ülkemize, dolayısıyla milletimize, hem de Konya ve Konya halkına, özelde de Seydişehirimize ve hemşehilerimze fayda sağlayacağı aşikârdır.

                Milletimizin özlemi olan; ?güleryüzün? muvaffak olması dileklerimle, rektörlük seçimlerinde ve bundan sonraki hayatında Sayın Hocamıza başarılar diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.