BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Öyle bir hale geldik ki; ?bizden olan haklıdır, bizden değilse kesinlikle haksızdır.? ?Bizden olmak? ne demek?  

Bir mesleğin mensubu isek ve o mselekte tanıdık simalar bir hata yapmışlarsa, ne bileyim bir kanunsuzluğa imza atmışlarsa, şeytana uyup bir günah işlemişlerse;  falanca iş yerinde çalıştığı ve sıfatı da bizim sıfatımıza uygun olduğu için, peşin bir hükümle, hem de herkesten önce; onun hakkında ?iftira atlıyor? kanaatine varmakta asla gecikmeyiz.

Olayın içinde değiliz, şahidi değiliz, hukuktan anlamayız, kanunlardan habersiziz ama onları savunmakta hem akademisyeniz hem bilirkişiyiz hem görgü şahidiyiz hem avukatız hem savcı hem de hakimiz. ?Yok yok onlar asla böyle bir şey yapmazlar.? Refleksimiz anında bu cümleyi kurmaya yönelir. Çünkü onlar bizim meslektendir ve onların yaptığı bir hata direkt olarak sıfatımıza ve nefsimize zarar verecektir.

Bir takımın taraftarıyızdır. Bir maçta galip gelmişizdir. Hakem de epeyce lehimize düdük çalmıştır. ?Yok efendim ne hakemi? Alın terimizle kazandık maçı. Hem hakemler sadece bize mi lehte düdük çalıyorlar? Geçiniz efendim üç puanı aldık ya gerisi hikaye.?

Adaletten uzak, hukuktan azade, kanundan istisna nefsimize uygunsa ?ko sepete!?

Şike mi yapılmış... Tehdit mi var... İşin içine çete mi karışmış... ?Ne mümkün efendim. Asla olmaz. Benim takımımın oyuncuları, yöneticileri; aynadan arı, gümüşten durudur.?

Adalet ne demek, hukuk nasıl bir şey, kanun ve nizam  da ne ola ki?

Hepimizin bir partisi vardır. Sandıkta logosuna mühür bastığımız bir parti mutlaka vardır. Belediye başkanımız usülsüz bir işe bilerek ya da bilmeyerek bir imza atmış ve çekilmiş bir kenara; devletin savcısı, hakimi görevi çerçevesinde sorgulama yapacak... ?Hoooop!? Tekmilimiz birden yaygaraya başlıyoruz. ?Olmaz! Asla benim partimin adamı bu işlere tevessül etmez. Ben onun ciğerini bilirim. Hayatta kursağına haram lokma girmemiştir. Hem yapmış olsa bile sadece bizim partinin belediyeleri mi yapıyor bunu? Diğerlerine neden dokunulmuyor??

Kendimiz Edirne?de yaşıyoruz, Fizan?daki belediye başkanını ömrümüzde hiç görmemişiz bile. ?Olsun ne fark eder ki? Bizim partiden ya, yeter de artar bile. hiç görmememizin, icraatlarından bihaber oluşumuzun hiç önemi yok. Bizim partide böyle şeyler asla olmaz kardeşim!? Tamam işte bu kadar eminsen bırak soruşturulsun ve aklansın. Kuyruğuna basılmış gibi niçin cayıkdıyorsun? 

?Hayır asla yapmaz, yapamaz, ben onun ciğerini bilirim.?

Hülasa ahlâk, vicdan, izan, feraset, hakkaniyet ölçülerimiz hep kenarda duruyor; egolarımız, nefsimiz, kibrimiz meydanlarda cirit atıyor.

?Bendense günahsız, başkasındansa Cehennemlik.?

Bu halimiz iyi bir hal değil. Sonumuz hayrola, işimiz rast gele...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.