BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Öyle bir toplum olduk ki; her duruma ve her şarta uygun projelerimiz var. Hele FACEBOOK çıkalıdan beri; hepimiz cumhurbaşkanı, hepimiz başbakan, hepimiz muhalefet lideri, hepimiz bakan, hepimiz genelkurmay başkanı, hepimiz avukat, hepimiz savcı, hepimiz hakim, hepimiz doktor, hepimiz öğretmen, hepimiz çoban, hepimiz demirci ustası velhasıl, hepimiz her şeyden anlayan birer "akil adam" kesiliverdik. Aslında önceden de Böyleydik de şimdi iletişim araçları sayesinde bu özelliğimiz daha bir belirgin olarak görünmeye başladı. Kendi görevimiz dışında her şeyden anlıyoruz neredeyse. 

Mübarek hepimiz bir "alim-i cihan" olmuşuz da haberimiz yokmuş.

Aslında konuşacağımız yere, sussak otursak ve keşfedilmeyi beklesek daha iyi... Çünkü çok konuşunca; zaten herkesin kafası davul olmuş, kimse bizi dinlemiyor... Sanki sadece fotoğraflarımızla, mimiklerimizle, jestlerimizle konuşsak çok daha dikkate alınacağız gibi.

Hatta eğer varsa başarılarımız ve eğer mümkünse, yani bir mahsuru yoksa paylaşsak, daha dürüstçe davranmış olacağız. Çünkü şahsen kendimden pay biçeyim ki; akıl veriyorum ve bir de bakıyorum ki; hemen karşıma benden daha akıllı birisi dikilivermiş.

Şöyle soruyor bana:

"İyi de beyefendi! Aklınız “tavan yapmış”Maşallah… Projeleriniz de havalarda uçuşuyor ama somut bir şeyinizi göremedik. Bir icraatınız, bir eseriniz, bir ürününüz bulunmakta mıdır ki, bana akıl veriyorsunuz?" deyiveriyor.

Ne yalan söyleyeyim hak veriyorum, epeyce de utanıyor ve boynumu büküp, süklüm büklüm kala kalıyorum.

Benimkisi naçizane bir tavsiye...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.