BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

3 Mart 2012 de  Seydişehir Meslek Yüksek Okulu ve Ahmet Cengiz  Mühendislik Fakültesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesine  bağlanacağını  tahmin ediyorum.” diye yazmıştım.

Bu yazıdan kısa süre sonra çalışma başlatıldı, Nisan ayının 27de bağlanma süreci resmileşti.

Gelinen süreçte söylenecek şeyler  laf-ı güzaf   artık… Tabiri caizse  “testi kırılmış”  bundan sonrasına bakmak lazım.

Necmettin Erbakan üniversitesi yeni kurulan, yapılanma süreci devam eden bir üniversite,  yakın zamanda kurulmasına rağmen   tüm fakültelerinde   öğretim elamanlarını  tamamlamış  ve  kiralık binalarda da   eğitime devam ediyor.

Selçuk Üniversitesi ise 36 meslek yüksek okulu 22 fakülte 80 bin öğrencisi ile o kadar çok büyümüş ki artık kabına sığmaz olmuş 2000 Nüfuslu ilçelere kadar MYO açılmış.

Bazen hayır gördüğünüzde şer ,şer gördüğünüzde hayır vardır . Yüksek okulların ve fakültelerin Seydişehir gibi ilçelere ekonomik olarak sağladığı yararlar tartışılmaz.

 Üç beş yıl önceye gidelim ve sadece meslek yüksek okulu var iken yapılan tartışmalar ı hatırlayın. Meslek yüksek okuluna “ek bina” .O zamanki süreci ve yapılan toplantıları çok iyi biliyorum.  Hiç kimse   taşın  altına  elini koymadan yapalım  edelim edebiyatı  yapıyordu..

Cengiz ailesi çıkıyor Seydişehirliye kuruş harcatmadan örnek bir binayı dikiveriyordu. Dikiyor dikmesine de Seydişehir’den hak ettiği desteği bir türlü bulamıyordu. Düşünün ki   bir  kuruş   harcatmadan    dört  dörtlük   bir  bina   yapıyor açılışına  bakan  geliyor ama  Seydişehir  tenezzül edip     gitmiyordu.

 Cengiz ailesi binayı dikerek görevini fazlası ile yaptığını düşünüyorum. 

Bağlanma işi yanlış ise  bir  yıl önce böyle  bir işin   olacağını  yazmıştım    ne STK’lardan ne siyasilerden   nede  kamuoyunda  hiç  bir   olumsuz veya  olumlu tepki  gelmedi.

Özellikle bu işin öncülüğünü yapabilecek STK’ların belki bu olaydan hala haberi bile yoktur.    Selçuk üniversitesi rektörü STK’lara “arkadaşlar sizin ilçede bulunan MYO ve Fakülteyi Necmettin Erbakan’a bağlayacağız bu konuda siz  ne dersiniz?”   gibi soru  sorsa  o zaman   belki   ziyaretçi kabul edip, basına   görüntü   verdikten sonra  iyi dilek ve  temennide bulunabilirlerdi ama    yapmamışlar  mazur görün.

Bundan   sonra   yapılacak tek şey   var Seydişehir   örnek bir fakülte   binası yapıldı  ve   bu  binada    sadece   bir tane  bölümüne  iki yıldır öğrenci alınabiliyor..  acilen    maden ve  malzeme  ve metalurji   bölümlerini aktif hale  getirerek  oralara da 2013-2014  eğitim yılında   öğrenci  almasını  sağlamak. Seydişehir in  bu saatten sonra     yapacağı  çalışma  bunun üzerine  olmalı  kaybedecek hiç  vakti  yok diye düşünüyorum.

Diyorum ki!   Testi  kırıldı   bundan sonrasına   bakalım  geriye dönük tartışma   hiç kimseye fayda sağlamaz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.