BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bayramın dördüncü günü Seydişehir’deydi.

Seyyidharun camisinde Cuma  namazını kılan  Bakan’ımıza Seydişehirli  partili partisiz  tüm vatandaşlar   Konya’nın  bir evladı olarak ,  bu toprakların çocuğu olarak  gereken ilgi  ve alakayı   gösterdi.

Bendenizde haber  müdürümüz  şehir dışında  olduğu için bakanın Seydişehir’e  girişinden  çıkışına  kadar   takip ettim.   Bildiğiniz gibi dış işleri bakanı Konyalı  ama dış işleri bakanı olması nedeni ile    sıklıkla  Konya da  olduğunu  basından izliyoruz.  İlçelere  belki   yılda bir iki defa bakan gelir hele hele   dışişleri gibi bir bakanın ilçelere kadar  gelmesi   gündem yoğunluğu içinde  o ilçe  için bulunmaz   bir nimet diye düşünüyorum.

Pekala  ilçemize gelen bakandan  biz ilçe  olarak bir şey isteme   hakkımız  var mı?  tabii ki  hem de  fazlası ile  var diye düşünüyorum.

  Bakanın  Seydişehir Gezisi boyunca  elinde   yazılmış notlarla   dışarıda   bekleyen   vatandaşlar gördüm,  o ilçeye   bakan gelmiş   vatandaşın  bir şey istemesinden  daha  doğal bir şey  olamaz  cesareti olan işte ister, aşta ister.

 Ama   Seydişehirli olarak biz  bir bakandan    bir şeyler  isteyebildik mi  bakanımızın  ilçemizi  ziyareti nedeni ile     Seydişehir’le   ilgili bir proje hazırlayıp   bakana  sunma ihtiyacı hissettik mi.   Her şeyden  önce böyle    bir proje   sunmak ilk önce  o bakanın bağlı olduğu siyasi partinin  ilçe  teşkilatının  sorumluluğunda .

  Birileri   diyebilir ki “bizim  aslan  gibi vekilimiz  var  biz sunsak sunsak ona    projemizi  sunarız    ne hacet   bakandan  bir proje   sunmaya,    adamın zaten işi başından  aşkın dünyada  bir çok mesele ile uğraşırken  birde bizim  projelerle mi uğraşsın”  diyerek    topu taca   atma  şansımız  yok      saha tel örgülü   taca çıkmıyor  top  attığın yerden yine  sana döner gelir.

Bunları yazınca birilerinin gözünde kötü adam oluyorum. Olsun çokta umurumda değil.  Siyasi çekişmelerden fırsat bulupta bir proje hazırlamayanlar ancak bakan gelince kendince birlik ve beraberlik pozu vermek için  tiyatro  yaparlar. Ama  ne birlik beraberlik   hemen yanıbaşındaki  adama   bunun   ne işi var  burada diye  gelen partillere yüzünü ekişitenlerin çoğunlukta  olduğu  bir  kalabalık.

Sormazlar mı adama şimdiye kadar nerdeydiniz? Aklınız başınıza yeni mi geldi? Mevlananın bir sözü var   “ok gibi olursan atarlar seni yay gibi olursan yanlarında tutarlar seni”.   Bu  camianın Göstermelik tiyatrolara  ihtiyacı yok beyler samimi  olun  ve aklınızı başınıza  alın herkes  samimi olsun bu şehrin  neci olursanız  olun samimi olun… Tabii ki  siyasette samimiyet ve  dik duruş  cesaret işi ..  

Bu ilçe siyasi  çekişmelerle   bir yere  varamayacağını  gördü.  Bu şehir için varsa  bir projeniz   buyurun destekleyelim ama  hiçbir projeniz yoksa  bırakın o makamları   boşuna   işgal etmeyin.  Göstermelik olarak   bir iki   gölletin, yolun, inşaatın yanında  resim çektirmek  proje  değildir. Konumuza dönersek benim duyduğum gördüğüm kadarı siz bakandan bir şey istemediniz o zaman ben  o zaman ben isteyeyim.

 Sayın bakanım ; Daha önce bu köşeden bu yolda meydana gelen kazalar ile ilgili olarak karayolları yetkililerine ve değerli Konya milletvekillerimize yazarak bu konuya dikkat çekmek istedim.

İlçemiz Konya’ya uzaklığı 96 km. Rahmetli Erbakan hocamın açtığı Konya-Seydişehir yolu hükümetiniz zamanında duble yol çalışması kapsamına alındı ve 2012 yılında bitirileceğine dair açıklamalar yapıldı  2012  yılında  bitmedi  kesinlikle   “2013  yılı içinde   bitirilecek” dendi   olsun dedik Çok sevindik Konya’ya daha güvenli olarak seyahat edilmesi ümidi ile ama gel gör ki 96 km uzunluğundaki yolun duble yapılması yılan hikayesine döndü  eğer  Seydişehir’den Konya’ya  gitseydiniz  görürdünüz.  

Seydişehir Gevrekli kasabası  arasında kalan  17 km’lik   kısım  2013  yılı bitmesine rağmen   hiçbir çalışma yok. İşin garibi aynı yol güzergahının Seydişehir –Antalya    istikametindeki zor  kısımları  dağlar patlatılarak  kısa  sürede bitirilmesine  rağmen    çalışma bakımından buralar kadar zor olmayan bu 17 km’lik kısmının  bitirilmesi  bir Seydişehirli  vatandaş olarak sizden talebimdir  Sayın bakanım.

Bu bir istirhamdır sayın bakanım. Emin olun bu yollarda vuku bulan kazalarda sürücü hataları ne kadarsa bahse konu yol yapım çalışmalarının da payı o kadardır.

El atın lütfen.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.