BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Malum önümüz yerel seçim. Nereye gitsen, kime merhaba desen hep aynı konu…

İktidar partisinden aday adayı başvurusu çok olunca ister istemez gündem Seydişehir belediye başkanlığını kim kazanırdan önce AK partisinden kim başkan adayı olacak konusu milletin merak ettiği en önemli konu…

Aday adaylık döneminde yapılan abartılı çalışmalar la görüntü verme çabası bize şunu hatırlatıyor demek ki AK Partiden aday olmak belediye başkanı olmaktan daha  zor görülüyor. 

Oysa geçmiş dönemdeki yaşananlar ortada. İnsanlar gerçekte kabullenebilecekleri bir adayla yola çıkmak istiyor?  Hal böyleyken  Seydişehirli AK Partinin belediye başkan adayını niye bu kadar merak ediyor derseniz bu soruya verilebilecek cevap çok ama ben bir kaçtanesinin cevabını vereyim.

 Seydişehirlinin merakı o yüzdendir ki

1. Seydişehirli kendisinin desteklediği aday adayının kişi ve güç odakları ile çapraz ilişkilerden dolayı yarın ileride kapısını çalabileceği aday olacak mı?  Çok konuşan bu kesimin azınlıkta olsa gündem oluşmasına katkı sağlayan tipler.

2.    Her   halükarda  çöpü diksende AK Partiye   oy verecek seçmenler  var    Bunlar  seçici  olmayan   ak partinin çok  oy alması  için  taban  diyebileceğimiz   kesim  ama   belediyeyi kazanmaya   yeter mi  orasını  bilemem..

3.   Eğer güçlü bir aday çıkar ise AK Partiye oy verecek olanların beklentilerinin karşılanmaması halinde hayal kırıklığı yaşayacak olanların çoğunlukta olduğu kesin.  AK Partiye yakın ve genel seçimlerde ak partiye oy veren ama belediye seçimlerinde seçici davranan kitle  geçen seçimde  olduğu   gibi  2014 seçimin kaderini tayin edecek. Buda üçüncü seçmen grubu,Seçici olan bu grup belki siyaset arenasında  fazla    boy göstermeyen  ve  şimdilik olayları  gözlemleyen  grup.

4.En  önemlisi AK Partiden kimin aday gösterileceğinden  çok  , güçlü bir aday ile   seçime   gidilmesi  Ak Partili   seçmenin ortak arzusu. 

 Mevcut aday adayları içinde   kim güçlüdür    güçlü   bir aday çıkmaz  ise   seçmen  egilimi   nasıl  olur gibi  tartışmaya   şimdilik  girmek istemiyorum.

  Ama  şunu  söyleyebilirim  hiçbir seçim  diğerine benzemez..   2009 seçimlerinde  Seydişehir  belediye   başkanını   seçecek  seçmen sayısı  27129  idi  ve  ak parti  kaybetti.

 2014  Seydişehir belediye başkanını  seçecek ( toplam seçmen sayısı  2011 seçimlerine göre  güncelleştirilmemiş hali )Toplam Seçmen Sayısı 46098.. 

2014 Seçimlerinde Ak Parti  ne yapar  sorusuna ise  verilecek cevap     önümüzde   beş  aylık  bir süre   var  sonraki  yazılarımızda  devam edeceğiz.. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.