BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı halkımızın göstermiş olduğu kahramanlık örneklerinde her geçen gün yeni detaylar çıkıyor...

 Şehit yakınlarının o temennilerini ve dik duruşlarını dinlerken duygulanıp ağlıyoruz,    milletimizin göstermiş olduğu kahramanlıkları dinlerlerken gururlanıyor ve millet olmanın onurunu yaşarken sonunda "işte milletimiz, Allah bu milletin birlik ve dirliğini bozmasın” diyerek dua ediyoruz… 

15  Temmuz   günü  yaşananlar unutulmayacak   bir kahramanlık örneğidir  yazmakla  konuşmakla  bitmez….

Peki yerelde neler vardı?

17-25 Aralık olayları ile birlikte saflarını belli etmeyen ve hükümete düşmanlık besleyenlerin 15 Temmuz sonrası tavırlarında samimiler mi?

Malumlarınız üzere; 17-25 aralık darbe sürecinde biliyorsunuz FETÖ terör örgütü tarafından dinleme listesinde adımız geçiyordu o zamanlar dilimiz döndüğünde gerek bu köşeden, gerek sözlü olarak bu darbecilerin zihniyetini anlatmaya çalıştık. Allah esirgesin, darbe başarılı olsaydı ertesi gün Seydişehir’den ilk gideceklerin  kim  olduğunu  söylemeye    gerek yok sanırım..

O zaman  ve şimdi  yapının içinde  olan   camide aynı safta namaz  kıldığımız  birileri  etrafındaki avenelerini   ve darbeci  münafıkları ile    kora  halinde ( şimdi meydanların en ön safında   görüyorum)  beni  Müslümanların arasına   fitne  sokmakla  suçladılar, üstü  örtülü   tehditler savurdular…

Bizler Rabbimizin verdiği akletmeyi, tefekkür etmeyi, sorgulama nimetini kullanarak olayları okuma sayesinde düşüncelerimizde bir değişme olmadı, o zaman fetöcülerin yanlışlarını hainliklerini söyledik, şimdide  yanlış  yapanların   yanlışlarını söylemeye   devam ediyoruz.

Geçen haftaki yazımda (http://www.seydisehirhaber.com/-meydanlar-darbeci-fetoculer-ve cemaatler_m4123.html)  dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ama tepkiler aynı.

….

Madalyonun  öbür yüzü..  

Diğer taraftan madalyonun öbür yüzüne de bakmak lazım!   Şimdilerde darbe karşıtı safların en önünde boy gösterenler,  halkımızın kazandığı büyük zaferi kendi hanesine   “zafer kazanan komutan” edası içinde olanlar için birkaç kelam etmek lazım diye düşünüyorum.

Ortalık toz duman ama; Bazı şeyleri konuşmakta yarar görüyorum.   Seydişehir’de görev yapmış iki kaymakamın  FETÖ/PDY  örgütü  üyesi   olmak suçundan  açığa   alınanlar arasında . Kaymakam Necdet Türker ise zamanın belediye başkanı İbrahim Halıcı ile durduk yerde, birilerini!  Savunmak adına kavga etti.( O zaman  başkan  Halıcı göndermeye çalıştı efendi Hazretleri Ankardan engelemeye çalıştı  engeleyemedi ,sonrası terfi  ettirilirek gönderildi.) Biz kendisinin paralelci olduğunu çok iyi biliyorduk ama bu kavgada   bazı efendiler  bizzat o paralelci kaymakamı kucaklayarak, belediye başkanına sen kavgacısın suçlaması yapıyorlardı.

 Aynı şekilde Devlet hastanesine başhekim ataması yapılacaktı iki kişi arasında tercih söz   konusu   olunca  yine  aynı  efendi   hazretleri  zorla  kendi istediği  ve şimdilerde  FETÖ/PDY  örgütü  üyesi    sucundan açığa   alınan Dr Başhekim   olarak   atadı. Bu yapılan atama Seydişehir kamuoyunu sarsacak ve büyük kavganın fitilini ateşleyen bir işaret fişeği oldu. O atama sonrası Seydişehir’in belediye başkanlığı kaybedildi, Seydişehir’de bu davaya gönül vermiş milli görüş kökenli tüm dava adamları tasfiye edildi, Yerlerine gelenlerin büyük çoğunluğuda 15 Temmuz Darbesi sonrası kapatılan okula ( Allaha şükür Şimdi Burası Milletin Malıdır Levhası asıldı)  çocuklarını gönderenlerdi.

 Anlatmakla biter mi Seydişehir’de görev yapmış FETÖ/PDY örgütü üyesi suçundan görevden alınan O Paralelci müftünün etrafında fırıldak olup müftülük makamından nemalananlar şimdi cadı avına çıkmış kendi imam arkadaşını paralelci diye şikâyet eder hale geldi.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan, tek başına paralelcilerle mücadele ederken Seydişehir’de birileri kılını bile kıpırdatmadılar…

Ülkenin Cumhurbaşkanı Başkomutan tek başına paralelci FETÖ/PDY örgütü ile mücadele ederken Seydişehir’de Ak partiyi temsil ettiğini iddia eden birileri  çocuklarını FETÖ/PDY örgütü  okullarına gönderdiler, FETÖ/PDY örgütü  yapısal  işleyişinde   onlara şirin görünmek ve  onların ticari  gücünden istifade  etmek için  (  himmet parası topladıkları esnaf kesiminin )  değirmenine su taşıdılar ,  o darbeci   terörist   yapının bir parçası olarak onlarla kucak kucağa oldular ve buna itiraz edenler  tu ka ka,  bozguncu, fitneci,sünnetsiz ,mealci   yaftası ile   dışlanmaya  çalışıldı.

Devam edecek… 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.