BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

HAC için baş vuran vatandaşlarımız bu kutsal görevlerini yapabilmeleri için devletin ortaya koyduğu ve uyguladığı bir sistemle bu haklarına ulaşabiliyorlar.

Bildiğim kadarıyla, daha önce başvuran hacı adaylarına müracaat zamanlarına orantılı olarak daha fazla kura hakkı tanınarak onlara bir avantaj sağlanmaktadır.

Madem devletin imkanları öğretmenlerimizin tamamını atmaya yetersiz kalmaktadır, öyleyse; öğretmenlerimiz için de benzer bir sistem uygulansa nasıl olur?

Daha önce mezun olanlara daha fazla kura hakkı tanınarak, yıllara sari olarak bütün öğretmenlerimizin atamaları sırasıyla gerçekleşmiş olur ve hem de devletimizin; "tamam al diplomanı artık sen bir öğretmensin" dedikten sonra hala, tekrar tekrar sınava tabi tutarak KPSS işkencesine maruz bırakmamış olur...

Sanırım bu sistem; hem öğretmenlerimizin gururlarıyla oynanmasının önüne geçilmiş olur hem de diplomayı alarak öğretmenliği hak etmiş bütün öğretmenlerimizin belli bir süre sonunda atanmalarını sağlamış olur.

Zaten bütün öğretmenlerimiz diplomalarını almaya hak kazanarak, öğretmenlik liyakatine ulaşmış olmaktadırlar.

İnsan aklı ve zekasının ürün ortaya çıkarma konusunda bir üst sınırı yoktur. Ölümden gayrı her türlü konuya çare üretebilecek şekilde yaratılmış olan insanoğlu, yıllarca denemiş olduğu yöntemlerin haricinde yeni ve daha sağlam, daha adaletli yöntemleri arar bulur ve insanları rahat ve huzur içinde yaşatmaya muktedir olur.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, hayallerine bir an önce kavuşmalarını temenni ediyorum.

Tayyar Yıldırım

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.